Kipburger

Broodje kaas
4
35
  • 400 gram kippenfilet
  • 100 gram bloem in een bord
  • 100 gram paneermeel in een bord
  • 2 losgeklopte eitjes in een bord
  • 4 ronde pistolets
  • 1 tomaat
  • 4 eetlepels tartaarsaus
  • 1 rode ui
  • 4 blaadjes ijsbergsla
  • kippenkruiden
  • een klontje boter of een scheutje olijfolie
Gebruik nooit teveel zout op een kip als je ook kippenkruiden gebruikt want kippenkruiden bestaan al uit 90% zout. Snijd je ajuin mooi in ringen door eerst de uiteindes eraf te snijden en de schijfjes te snijden in dezelfde richting.

Schil een ajuin en snijd hem in ringen.

Was een tomaat en snijd hem in schijven. Was de sla en snijd ze in stukken.

Snij de kippenfilet in dunne plakjes. Kruid de plakjes af met peper, een klein beetje zout en kippenkruiden.

Paneer de kippenfilet: leg de kippenfilet eerst in de bloem, daarna in het eiwit en vervolgens in het paneermeel. Bak de gepaneerde kippenfilet aan beide kanten goudbruin in een pan met boter of olijfolie.

Snij je broodje doormidden en smeer beide kanten in met tartaarsaus.

Beleg je broodje met de kippenfilet, ajuinringen, tomaatschijfjes en een blaadje sla. Klaar!

Nieuwsbrief

  • De nieuwste foodtrends
  • Seizoensrecepten
  • Handige kooktips
  • Wedstrijden en events

Stuur me de nieuwste recepten

Blijf wekelijks op de hoogte van nieuwe recepten, tips & tricks en wedstrijden.