Kalfsmedaillon met waterkerspuree, sluimererwtjes en magere kaas

Hoofdgerecht
Lekker en gezond
4
  • 4 kalfsmedaillons van elk 100 g
  • 600 g bloemig kokende aardappelen
  • 3 bussels waterkers
  • 300 g sluimererwten
  • 100 g magere kwark
  • 1 teentje knoflook
  • 4 eetlepels olijfolie
  • 1,2 dl halfvolle melk
  • peper van de molen
  • vers geraspte nootmuskaat
     

Gaar de sluimererwten 3 minuten in kokend, licht gezouten water en verfris ze onmiddellijk in ijswater, laat ze uitlekken en snijd ze in stukjes.
Schil de aardappelen en kook ze gaar in kokend, licht gezouten water.

Warm de melk op en kruid de melk met vers geraspte nootmuskaat en peper van de molen.
Mix 2 busseltjes waterkers met de melk.
Giet de aardappelen af.
Plet de aardappelen met een pureestamper en giet er al roerende de warme melk met waterkers onder.
Pers de knoflook bij de magere kwark en roer er 1 eetlepel olijfolie en 2 eetlepels water door.
Kruid met peper van de molen.

Bak de kalfsmedaillons aan beide zijden in een weinig olijfolie en laat ze circa 4 á 5 minuten verder garen in een voorverwarmde oven van 170° C.
Meng de sluimererwten samen met de rest van de waterkers.

Verdeel de puree over de borden, schik er de waterkers en sluimererwtensalade op.
Leg er de kalfsmedaillon bij en dresseer met de kwarksaus.
 

You must have Javascript enabled to use this form.

Nieuwsbrief