Kip tikka masala

4
30

Met een heerlijk stukje kip van bij ons maak je van deze Indiaase klassieker een echte topper!

  • 500 g kipfilet
  • 1 ui
  • 3 teentjes knoflook
  • 1 el geraspte gember
  • 400 ml tomatenpassata
  • 1 tl kurkuma
  • 1 tl komijnpoeder
  • 1 tl garam masala
  • ½ tl cayennepeper
  • 200 g Griekse yoghurt
  • olie
  • zout
  • verse koriander

Snijd de kipfilets in stukken. Verhit olie in een pan en bak de stukjes kip goudbruin. Haal de kip uit de pan en zet even opzij.

Maak de ui en knoflook schoon en snipper fijn. Voeg wat extra olie toe aan de pan van het vlees en stoof er de ui en knoflook in aan. Voeg de gember, tomatenpassata, kurkuma, komijn, garam masala en cayennepeper toe.

Voeg de stukjes kip toe aan de saus en laat 15 minuutjes sudderen. Roer geregeld eens om.

Neem de pan van het vuur en roer de Griekse yoghurt door de saus. Breng verder op smaak met zout en werk af met wat verse koriander.

Lekker met rijst en wat extra Griekse yoghurt.

Nieuwsbrief

  • De nieuwste foodtrends
  • Seizoensrecepten
  • Handige kooktips
  • Wedstrijden en events

Stuur me de nieuwste recepten

Blijf wekelijks op de hoogte van nieuwe recepten, tips & tricks en wedstrijden.