Kalkoenbout met citroen, oregano en lookciabatta

4

Kalkoenbout is een heerlijk stukje mals vlees. Laat je inspireren door de Italiaanse keuken en kruid met oregano. Heerlijk met ciabatta!

  • 2 kalkoenbouten (onderbil)
  • 4 takjes oregano
  • 50 g boter
  • 1,5 dl olijfolie
  • 1 citroen
  • 1 ciabatta
  • 1 teen look
  • grof zeezout
  • zwarte peper

Smeer de kalkoen in met grof zeezout, peper en de oreganoblaadjes.

Kleur het vlees in de pan met wat boter.
Leg de bouten in een ovenschotel, besprenkel ze met citroensap en leg de citroen erbij.

Zet de schaal in een voorverwarmde oven van 180° en bak ongeveer 60 minuten.
Bevochtig het vlees regelmatig met de braadjus.

Snij de ciabatta in dikke plakken.

Snipper de look en vermeng met de olie.
Dep het brood in de olie en grill aan weerszijden.

Nieuwsbrief

  • De nieuwste foodtrends
  • Seizoensrecepten
  • Handige kooktips
  • Wedstrijden en events

Stuur me de nieuwste recepten

Blijf wekelijks op de hoogte van nieuwe recepten, tips & tricks en wedstrijden.

Blijf op de hoogte

Mis geen enkel nieuw recept

Schrijf je in op onze wekelijkse nieuwsbrief en krijg de nieuwste seizoensrecepten, kooktips en wedstrijden in je mailbox.

Door je e-mailadres op te geven en daarna op "schrijf me in" te klikken bevestig je kennis te hebben genomen van en akkoord te gaan met de privacyverklaring.