Kalfstong met asperges

Number of persons
Aantal personen

4

Preparation time
Bereidingstijd

45

Op een lekkere manier kalfstong klaarmaken hoeft geen uitdaging te zijn. Voor dit recept voor kalfstong met champignons en asperges heb je geen lange lijst aan ingrediënten nodig om een heerlijk gerecht op tafel te zetten. Ga dus snel aan de slag en genieten maar!

Ingrediënten

  • 1 kalfstong
  • grof gesneden soepgroenten (1 ui, 1 wortel, 1 prei , 2 seldertakken)
  • sap van ½ citroen
  • 2 eierdooiers
  • 200 ml room
  • 200 ml droge witte wijn
  • 2 el gesnipperde peterselie
  • 250 g champignons
  • 500 à 800 g witte asperges
  • 2 el bloem
  • 2 el hoeveboter
  • peper en zout

Recept

Laat de tong 2 uur in zout water "weken". Ververs 1 x het water. 

Zet de tong op in warm gezouten water. Laat eens het kookt 5 min doorkoken, giet het water af en vul aan met vers warm gezouten water, voeg de soepgroenten toe en laat 2 uur zachtjes koken.

Haal de tong uit het water en zeef het kookvocht. Maak ondertussen de asperges schoon en blancheer ze in gezouten water gedurende 8 à 12 minuten, naar gelang de dikte van de asperges.

Pel de tong. Snijd het mooiste deel van de tong in fijne plakjes.

Maak de champignons schoon met een borsteltje, snijd ze in dunne plakjes en stoof ze in een beetje boter met peper en zout.

Smelt in een andere pan 2 el boter en voeg er 2 el bloem aan toe, roer het mengsel goed door en laat het even opschuimen. Blus met ca. 1 glas kookvocht en de witte wijn, roer tot sausdikte.

Meng in een kom de eidooiers met de room en voeg dit toe aan het sausje. Laat het nu niet meer doorkoken.

Breng op smaak met het sap van de citroen en wat peper en zout en voeg de gestoofde champignons en asperges er bij.

Werk af met de peterselie.

Lekker met gekookte aardappelen.

Nieuwsbrief

Stuur me de nieuwste recepten

Blijf wekelijks op de hoogte van nieuwe recepten, tips & tricks en wedstrijden.
  • De nieuwste foodtrends
  • Seizoensrecepten
  • Handige kooktips
  • Wedstrijden en events

Blijf op de hoogte

Mis geen enkel nieuw recept

Schrijf je in op onze wekelijkse nieuwsbrief en krijg de nieuwste seizoensrecepten, kooktips en wedstrijden in je mailbox.

Door je e-mailadres op te geven en daarna op "schrijf me in" te klikken bevestig je kennis te hebben genomen van en akkoord te gaan met de privacyverklaring.