Kalfslever met spekjes en rode wijnsaus

Number of persons
Aantal personen

4

Preparation time
Bereidingstijd

35

Ingrediënten

Recept

Maak de kool schoon en spoel. Snijd in fijne repen en fruit in een klontje boter. Kruid met nootmuskaat, peper en zout. Laat onder deksel zachtjes garen. 

Maak de uitjes schoon. Doe ze in een pannetje waarin ze de bodem volledig bedekken. Voeg water toe zodat de uitjes net onderstaan. Voeg er 20 g boter bij en 1 el suiker. Breng aan de kook tot het vocht verdwenen is.

Snijd het spek in julienne. Maak de champignons schoon en snijd ze in vieren. Smelt 40 g boter in een pan en bak hierin het spek, sjalot en de champignons. Doe de champignons en het spek bij de uitjes.

Bak in dezelfde pan met wat extra boter de lever een 5-tal minuten per kant. Haal uit de pan en houd warm onder aluminiumfolie. Blus het aanbaksel met de rode wijn, laat even inkoken en voeg de uitjes, champignons en spekjes bij de rode wijnsaus. Strooi er de peterselie over.

Serveer de lever met de saus, de gestoofde kool en gekookte aardappelen.

Instagram @lekkervanbijons

Nieuwsbrief

Stuur me de nieuwste recepten

Blijf wekelijks op de hoogte van nieuwe recepten, tips & tricks en wedstrijden.
  • De nieuwste foodtrends
  • Seizoensrecepten
  • Handige kooktips
  • Wedstrijden en events

Blijf op de hoogte

Mis geen enkel nieuw recept

Schrijf je in op onze wekelijkse nieuwsbrief en krijg de nieuwste seizoensrecepten, kooktips en wedstrijden in je mailbox.

Door je e-mailadres op te geven en daarna op "schrijf me in" te klikken bevestig je kennis te hebben genomen van en akkoord te gaan met de privacyverklaring.