Kaascups met zalmmousse

Number of persons
Aantal personen

4

Preparation time
(Voor)bereidingstijd

(10) 10

Op zoek naar een origineel aperitiefhapje met kaas? Met deze zelfgemaakte kaascups met zalmmousse pak je uit bij je gasten.

Ingrediënten

  • 2 el fijngehakte dille + extra om af te werken
  • sap van 1 citroen
  • 50 g Brugge belegen, geraspt
  • 200 g gerookte zalm, in reepjes
  • 100 ml room
  • 100 g mascarpone
  • 40 g lompviseitjes
  • peper en zout

Recept

Verwarm de oven voor op 180°C.

Bekleed een bakplaat met bakpapier en leg er hoopjes (doorsnede 10 cm) van de geraspte kaas op. Zet 6 minuten in de oven, tot de kaas begint te smelten en goudachtig wordt.

Haal de bakplaat uit de oven en wacht enkele seconden. Schep de gesmolten kaas dan met een spatel van de bakplaat en leg ze elk in een muffinvorm. Laat de cups hierin hard worden.

Doe de gerookte zalm, mascarpone, room, citroensap, dille, peper en zout in de blender en mix glad. Bewaar afgedekt in de koelkast.

Lepel de mousse net voor het serveren in de kaascups. Werk af met wat lompviseitjes en een takje dille.

Nieuwsbrief

Stuur me de nieuwste recepten

Blijf wekelijks op de hoogte van nieuwe recepten, tips & tricks en wedstrijden.
  • De nieuwste foodtrends
  • Seizoensrecepten
  • Handige kooktips
  • Wedstrijden en events

Blijf op de hoogte

Mis geen enkel nieuw recept

Schrijf je in op onze wekelijkse nieuwsbrief en krijg de nieuwste seizoensrecepten, kooktips en wedstrijden in je mailbox.

Door je e-mailadres op te geven en daarna op "schrijf me in" te klikken bevestig je kennis te hebben genomen van en akkoord te gaan met de privacyverklaring.