Hoorntjes met aardappelmousse en olijven

4
  • 250 g bloemige aardappelen (ongeveer 2 grote aardappelen)
  • 100 g zwarte olijven zonder pit
  • enkele el olijfolie
  • 70 g boter
  • 1 kl gedroogde oregano
  • 20 vellen filodeeg van 8 bij 8 cm
  • peper en zout

Leg de gehalveerde olijven op bakpapier en droog ze in een oven van 120°C.
Laat afkoelen en maal in de blender.

Bestrijk de vellen filodeeg met olijfolie en rol ze kegelvormig op.
Schuif over de steel van een houten lepel of inox garde met de open kant.
Bak de hoorntjes krokant in een voorverwarmde oven van 170°C gedurende 7 minuten.
Laat volledig afkoelen.

Gaar de geschilde aardappelen in licht gezouten water en pureer.
Meng de boter onder de puree en breng op smaak met oregano, peper en zout.
Doe het aardappelmengsel in een spuitzak en vul hiermee vlak voor het serveren de hoorntjes.
Het aardappelmengsel mag niet volledig koud zijn.

Dip de hoorntjes met het aardappelmengsel in de crunch van gedroogde olijven.

Nieuwsbrief

  • De nieuwste foodtrends
  • Seizoensrecepten
  • Handige kooktips
  • Wedstrijden en events

Stuur me de nieuwste recepten

Blijf wekelijks op de hoogte van nieuwe recepten, tips & tricks en wedstrijden.