Hondshaai met prei en Duglérésaus

Number of persons
Aantal personen

4

Preparation time
Bereidingstijd

30

Duglérésaus is een klassieke saus van witte wijn, opgewerkt met tomaat, room en verse kruiden. Deze saus smaakt heerlijk met een stukje vis zoals hondshaai. Serveer met puree of pommes duchesses voor een feestmaal. 

Ingrediënten

  • 600 g hondshaai
  • 2 prei
  • 1 tomaat
  • 1 sjalot
  • 1 teentje knoflook
  • 50 ml witte wijn
  • 300 ml visfumet
  • 100 ml room
  • 10 g bieslook
  • 10 g dille
  • 2 el boter
  • Peper en zout

Recept

Verwarm de oven voor op 200°C.

Snijd de hondshaai in porties en kruid met peper en zout.

Pel de sjalot, snipper fijn en stoof ik een klontje boter. Overgiet met de witte wijn en visfumet en breng aan de kook.

Leg er de stukjes hondshaai in, dek af met aluminiumfolie en gaar in de hete oven gedurende 10 à 12 minuten.

Haal de vis uit de pan, houd warm en zeef het kookvocht in een pan.

Giet de room, visfumet of bouillon toe. Laat inkoken tot de gewenste dikte. Mix er een klontje boter onder.

Snijd de tomaatjes in vier en verwijder de pitten. Snijd het vruchtvlees in blokjes.

Smelt een klontje boter in een pan. Maak de prei schoon, snijd in hapklare stukken en stoof gaar in de warme pan.

Serveer de hondshaai met de gestoofde prei, de saus en werk af met de tomatenblokjes.

Bestrooi met fijngesnipperde bieslook en dille.

Instagram @lekkervanbijons

Nieuwsbrief

Stuur me de nieuwste recepten

Blijf wekelijks op de hoogte van nieuwe recepten, tips & tricks en wedstrijden.
  • De nieuwste foodtrends
  • Seizoensrecepten
  • Handige kooktips
  • Wedstrijden en events

Blijf op de hoogte

Mis geen enkel nieuw recept

Schrijf je in op onze wekelijkse nieuwsbrief en krijg de nieuwste seizoensrecepten, kooktips en wedstrijden in je mailbox.

Door je e-mailadres op te geven en daarna op "schrijf me in" te klikken bevestig je kennis te hebben genomen van en akkoord te gaan met de privacyverklaring.