Bereiding
Maak het wafelbeslag
Meng de bloem, het bakpoeder en het zout in een grote mengkom.
Klop in een andere kom de eieren met de melk los.
Voeg het natte mengsel bij het droge en klop tot een glad beslag.
Smelt de boter.
Blancheer de spinazie kort, laat goed uitlekken en hak grof.
Roer de spinazie en de gesmolten boter door het beslag.
Voeg de geraspte Passendaele-kaas en wat peper toe en meng goed.
Bak de wafeltjes
Verwarm het wafelijzer voor en vet licht in met boter of bakspray.
Schep een lepel beslag in het wafelijzer en bak de wafeltjes goudbruin en knapperig.
Herhaal tot al het beslag op is.
Werk de wafeltjes af
Vorm kleine roosjes van de Breydelham.
Garneer elk wafeltje met een toefje zure room, een hamroosje en een plukje rucola.
TIP: heb je wafeltjes over? Bewaar ze koel en warm ze net voor het serveren op in een broodrooster.
Wat vond je van dit recept?
Laat het ons weten door dit recept een rating te geven.