Hartige pannenkoek met verse kaas en gegrilde groenten

Thema
Number of persons
Aantal personen

4

Preparation time
Bereidingstijd

15

Pannenkoeken hoeven niet altijd zoet te zijn. Combineer deze hartige pannenkoeken met verse kaas en geroosterde groenten en je hebt een topmaaltijd!

Ingrediënten

  • 250 g bloem
  • 1 el bakpoeder
  • 20 g verse kruiden (peterselie, dragon, basilicum,…), fijngesnipperd
  • een snuifje zout
  • 4 eieren
  • 100 g verse kaas (+ extra om de pannenkoeken mee af te werken)
  • 2 dl melk
  • citroenrasp (naar eigen smaak)
  • boter
  • gegrilde groenten (bv. courgette, paprika, aubergine, artisjok,…)

Recept

Meng de bloem, het bakpoeder, de kruiden en het zout. Splits de eieren en meng de eidooiers met de verse kaas, de melk en de citroenrasp tot een schuimig mengsel. Doe de natte ingrediënten bij de droge en meng goed.

Klop de eiwitten stijf en spatel ze voorzichtig door het beslag.

Doe wat boter in een pan en bak pannenkoekjes van ongeveer 10 cm diameter.

Serveer de pannenkoekjes met wat extra verse kaas en de gegrilde groenten.

Nieuwsbrief

Stuur me de nieuwste recepten

Blijf wekelijks op de hoogte van nieuwe recepten, tips & tricks en wedstrijden.
  • De nieuwste foodtrends
  • Seizoensrecepten
  • Handige kooktips
  • Wedstrijden en events

Blijf op de hoogte

Mis geen enkel nieuw recept

Schrijf je in op onze wekelijkse nieuwsbrief en krijg de nieuwste seizoensrecepten, kooktips en wedstrijden in je mailbox.

Door je e-mailadres op te geven en daarna op "schrijf me in" te klikken bevestig je kennis te hebben genomen van en akkoord te gaan met de privacyverklaring.