Hartige pannenkoek met verse kaas en gegrilde groenten

4
15

Pannenkoeken hoeven niet altijd zoet te zijn. Combineer deze hartige pannenkoeken met verse kaas een geroosterde groenten en je hebt een topmaaltijd!

  • 250 g bloem
  • 1 el bakpoeder
  • 20 g verse kruiden (peterselie, dragon, basilicum,…), fijngesnipperd
  • een snuifje zout
  • 4 eieren
  • 100 g verse kaas (+ extra om de pannenkoeken mee af te werken)
  • 2 dl melk
  • citroenrasp (naar eigen smaak)
  • boter
  • gegrilde groenten (bv. courgette, paprika, aubergine, artisjok,…)

Meng de bloem, het bakpoeder, de kruiden en het zout. Splits de eieren en meng de eidooiers met de verse kaas, de melk en de citroenrasp tot een schuimig mengsel. Doe de natte ingrediënten bij de droge en meng goed.

Klop de eiwitten stijf en spatel ze voorzichtig door het beslag.

Doe wat boter in een pan en bak pannenkoekjes van ongeveer 10 cm diameter.

Serveer de pannenkoekjes met wat extra verse kaas en de gegrilde groenten.

Nieuwsbrief

  • De nieuwste foodtrends
  • Seizoensrecepten
  • Handige kooktips
  • Wedstrijden en events

Stuur me de nieuwste recepten

Blijf wekelijks op de hoogte van nieuwe recepten, tips & tricks en wedstrijden.

Blijf op de hoogte

Mis geen enkel nieuw recept

Schrijf je in op onze wekelijkse nieuwsbrief en krijg de nieuwste seizoensrecepten, kooktips en wedstrijden in je mailbox.

Door je e-mailadres op te geven en daarna op "schrijf me in" te klikken bevestig je kennis te hebben genomen van en akkoord te gaan met de privacyverklaring.