Hartige madeleine met Pas de Bleu, vijgenconfituur en walnoot
Hartige madeleines? Yes! Deze luchtige cakejes zijn gevuld met Pas de Bleu, een karaktervolle Belgische blauwschimmelkaas. Afgewerkt met vijgenconfituur, tijm en walnoot worden ze een origineel aperitiefhapje dat elegant én onweerstaanbaar smaakt.
Bereiding
Verwarm de oven voor op 180 °C.
Vet een madeleinevorm in met boter en bestuif met bloem. Schud de overtollige bloem eruit.
Smelt de boter. Klop de eieren luchtig en meng er de bloem en het bakpoeder onder. Voeg de gesmolten boter en melk toe en roer tot een glad beslag.
Vul de vormpjes tot ⅔ met het beslag. Snijd de Pas de Bleu in evenveel stukjes als je madeleines maakt en duw in elk vormpje een stukje kaas. Bak 10–12 minuten in de oven tot de madeleines goudbruin zijn.
Werk af met een lepeltje vijgenconfituur, wat verse tijm en een stukje walnoot. Serveer warm of lauw.
Wat vond je van dit recept?
Laat het ons weten door dit recept een rating te geven.