Groenteburger met knolselderfrietjes uit de oven

Number of persons
Aantal personen

4

Preparation time
Bereidingstijd

45

Zelf een groenteburger maken is kinderspel. Wat groenten garen en pureren, lekkere kruiden toevoegen, bakken in de pan en hop, je zelfgemaakte groenteburger is klaar. De knolselderfrietjes uit de oven maken het feest compleet!

Ingrediënten

Knolselderfrietjes

  • 1 kleine knolselder
  • 1 tl currypoeder
  • arachideolie
  • peper

Burger

  • 1 courgette
  • 200 g broccoliroosjes
  • 100 g erwtjes, vers of diepvries
  • 1 ei
  • 4 el paneermeel
  • ½ tl chilipoeder
  • ½ tl komijnpoeder

Yoghurtsausje

  • sap van ½ citroen
  • 200 g yoghurt natuur
  • 1 tl mosterd
  • 2 el fijngehakte munt

Afwerking

  • 80 g veldsla

Recept

Maak de knolselderfrietjes:

Verwarm de oven voor op 200°C.

Schil de knolselder, snijd in plakken van 1 cm dik en snijd de plakken vervolgens in frietjes.

Verdeel de frietjes over een met bakpapier beklede bakplaat. Kruid met het currypoeder en peper.  Bedruppel met olie en meng alles goed onder elkaar.

Plaats 40 minuten in de oven en schep regelmatig om.

Maak de groenteburger:

Blancheer de erwtjes 3 minuten in water. Kook de broccoli gaar in water. Giet de erwtjes af en spoel onder koud water. Giet de broccoli af en pureer ze met een vork.

Rasp de courgette en knijp er zoveel mogelijk vocht uit.

Meng de courgette met de erwtjes, broccolipuree, ei, paneermeel, chilipoeder en komijnpoeder. Kruid met peper. Voeg eventueel wat extra paneermeel toe als het mengel nog te ‘nat’ is.

Schep het mengsel in hoopjes in een pan met hete olie. Bak 2 of 4 burgers tegelijk. Bak elke burger langs beide kanten goudbruin.

Maak het yoghurtsausje:

Meng het citroensap, mosterd en de munt onder de yoghurt.

Afwerking:

Verdeel de knolselderfrietjes en de veldsla over de borden. Leg er telkens 2 burgertjes bij en serveer met het yoghurtsausje.

Nieuwsbrief

Stuur me de nieuwste recepten

Blijf wekelijks op de hoogte van nieuwe recepten, tips & tricks en wedstrijden.
  • De nieuwste foodtrends
  • Seizoensrecepten
  • Handige kooktips
  • Wedstrijden en events

Blijf op de hoogte

Mis geen enkel nieuw recept

Schrijf je in op onze wekelijkse nieuwsbrief en krijg de nieuwste seizoensrecepten, kooktips en wedstrijden in je mailbox.

Door je e-mailadres op te geven en daarna op "schrijf me in" te klikken bevestig je kennis te hebben genomen van en akkoord te gaan met de privacyverklaring.