Vegetarisch stoofpotje met bier

Number of persons
Aantal personen

4

Preparation time
Bereidingstijd

45

Een stoofpotje op een wat koudere dag smaakt altijd. Sta jij open voor ongewone smaken? Probeer dan zeker dit vegetarische stoofpotje met pompoen, knolselder en tripel.

Ingrediënten

  • 2 uien
  • 2 teentjes knoflook
  • 200 g pompoenblokjes
  • 1 kleine knolselder
  • 2 wortelen
  • bosje verse oregano of basilicum
  • 2 el tomatenpuree
  • 1 tl gedroogde oregano
  • 250 g zilvervliesrijst
  • 250 g witte bonen (blik), gespoeld
  • 200 ml groentebouillon
  • 1 flesje Westmalle Tripel
  • 1 kaneelstokje
  • olijfolie
  • peper en zout

Recept

Snipper de uien fijn. Schil en snijd de wortelen in de lengte in vier. Schil de knolselder en snijd in blokjes.

Kook de rijst gaar in licht gezoute water.

Fruit de ui in olijfolie glazig. Voeg de geperste look, wortel, knolselder, pompoenblokjes en gedroogde oregano toe. Voeg tenslotte de tomatenpuree en het kaneelstokje toe en roerbak 5 minuten. Breng op smaak met peper en zout.

Voeg de witte bonen toe en giet er de bouillon en het bier bij.
Laat 15 minuten op een zacht vuur sudderen tot de groenten gaar zijn.

Proef en breng eventueel verder op smaak met peper en zout. Werk af met de verse oregano of basilicum.

Serveer met de rijst.

Ben jij 18 jaar of ouder?

Instagram @lekkervanbijons

Nieuwsbrief

Stuur me de nieuwste recepten

Blijf wekelijks op de hoogte van nieuwe recepten, tips & tricks en wedstrijden.
  • De nieuwste foodtrends
  • Seizoensrecepten
  • Handige kooktips
  • Wedstrijden en events

Blijf op de hoogte

Mis geen enkel nieuw recept

Schrijf je in op onze wekelijkse nieuwsbrief en krijg de nieuwste seizoensrecepten, kooktips en wedstrijden in je mailbox.

Door je e-mailadres op te geven en daarna op "schrijf me in" te klikken bevestig je kennis te hebben genomen van en akkoord te gaan met de privacyverklaring.