Griet met spekjes, champignons en spinaziepuree

Number of persons
Aantal personen

4

Preparation time
Bereidingstijd

45

Bak de griet perfect krokant door hem eerst droog te deppen, royaal boter te gebruiken en door de filets slechts een keer om te draaien tijdens het bakken.

Ingrediënten

Recept

Schil de aardappelen en kook ze gaar in licht gezouten water. Bak het gesnipperd sjalotje glazig in boter. Voeg de spinazie in delen toe en laat slinken. Giet ondertussen het vocht weg. Schep alles in een blender, voeg een scheutje melk toe en mix glad.

Snijd de champignons fijn. Bak ze goudbruin in boter. Blus met de vermout en laat het vocht verdampen. Schep er de peterselie onder en kruid met peper en zout. Bak het spek krokant in een droge koekenpan.

Dep de griet droog, kruid de filets met peper en zout en bak ze in hete boter goudbruin en gaar.

Schep de spinaziepuree op de borden. Leg er telkens een visfilet op en schep er de champignons en spekjes op. Lepel er nog wat van het braadvocht van de vis over en werk af met de kiemen.

Instagram @lekkervanbijons

Nieuwsbrief

Stuur me de nieuwste recepten

Blijf wekelijks op de hoogte van nieuwe recepten, tips & tricks en wedstrijden.
  • De nieuwste foodtrends
  • Seizoensrecepten
  • Handige kooktips
  • Wedstrijden en events

Blijf op de hoogte

Mis geen enkel nieuw recept

Schrijf je in op onze wekelijkse nieuwsbrief en krijg de nieuwste seizoensrecepten, kooktips en wedstrijden in je mailbox.

Door je e-mailadres op te geven en daarna op "schrijf me in" te klikken bevestig je kennis te hebben genomen van en akkoord te gaan met de privacyverklaring.