Graantjessalade met asperges en bloemkool

4
35

Ken je farro al? De graansoort is afkomstig uit Italië en past perfect bij producten van bij ons. Farro is nootachtig en een beetje zoet. Het blijft stevig van structuur na het koken. Heel lekker om als basis te gebruiken in een soep of salade. Verkrijgbaar in de grote supermarkten en natuurwinkels.

  • 1 bussel witte asperges, geschild en in hapklare stukken
  • 1/2 bloemkool, in roosjes
  • 100 g rucola
  • 200 g farro
  • 30 g rozijnen
  • 30 g walnoten
  • zonnebloemolie
  • 2 el rodewijnazijn
  • 1 el maïsolie
  • peper en zout
Farro kan je vervangen door spelt, rijst, couscous, bulgur of quinoa.

Blancheer of stoom de bloemkool en geschilde asperges. Kook de graantjes gaar in gezouten water, volgens de aanwijzingen op de verpakking. Laat afkoelen.

Bak de bloemkoolroosjes en aspergepunten kort in de pan met wat zonnebloemolie. Kruid met peper en zout.

Hak de walnoten en de rucola grof. Meng de rozijnen, helft van de walnoten, rucola, de bloemkoolroosjes en asperges door de graantjes. Sprenkel er de maïsolie en rodewijnazijn over. Kruid met peper en zout en hussel voorzichtig door elkaar. Werk af met de rest van de walnoten.

Nieuwsbrief

  • De nieuwste foodtrends
  • Seizoensrecepten
  • Handige kooktips
  • Wedstrijden en events

Stuur me de nieuwste recepten

Blijf wekelijks op de hoogte van nieuwe recepten, tips & tricks en wedstrijden.