Goujonettes van tongschar met tartaarsaus

Number of persons
Aantal personen

4

Preparation time
Bereidingstijd

25

Goujonettes zijn gepaneerde reepjes vis. Deze zijn gemaakt van tongschar maar je kan deze culinaire fishsticks ook met andere vissoorten maken. Lekker met zelfgemaakte tartaarsaus!

Ingrediënten

Voor de tartaarsaus:

  • 1 eigeel
  • 1 eetlepel mosterd
  • 2 dl arachide olie (of slaolie)
  • 1 citroen
  • 1 eetlepel fijngehakte ui
  • 1 eetlepel kappertjes
  • 5 augurkjes in ’t zuur
  • 1 teen knoflook
  • 1 eetlepel fijngehakte platte peterselie
  • 1 hardgekookt ei
  • peper en zout

Recept

Maak de tartaarsaus

Voor tartaarsaus maak je eerst een klassieke mayonaise. Zorg dat alle ingrediënten op kamertemperatuur zijn. Meng eerst de dooier en de mosterd en kruid met peper en zout. Laat dit mengsel een paar minuten rusten. 

Werk daarop voorzichtig de mayonaise op met arachide- of slaolie. Vervolgens gaan alle andere ingrediënten bij de saus: citroensap, zeer fijngesnipperde ui, augurk en kappertjes. De look persen we boven de saus uit. En tot slot gaan gehakte peterselie en een fijngeplet hardgekookt ei de saus in. Meng en zet even apart.

Maak de goujonettes

Snijd de tongscharfilets in de lengte in reepjes van 2 cm breed. 

Dompel de visreepjes in de melk. Draai de tongscharreepjes dan in de bloem. Tik van elk reepje de overtollige bloem af.

Bak de reepjes met 3 of 4 tegelijkertijd in de hete frituur op 180°C. Laat de gefrituurde vis even uitlekken op keukenpapier.

Serveer met citroen en tartaarsaus.

Nieuwsbrief

Stuur me de nieuwste recepten

Blijf wekelijks op de hoogte van nieuwe recepten, tips & tricks en wedstrijden.
  • De nieuwste foodtrends
  • Seizoensrecepten
  • Handige kooktips
  • Wedstrijden en events

Blijf op de hoogte

Mis geen enkel nieuw recept

Schrijf je in op onze wekelijkse nieuwsbrief en krijg de nieuwste seizoensrecepten, kooktips en wedstrijden in je mailbox.

Door je e-mailadres op te geven en daarna op "schrijf me in" te klikken bevestig je kennis te hebben genomen van en akkoord te gaan met de privacyverklaring.