Goujonettes van tongschar met tartaarsaus

4

Voor de tartaarsaus:

  • 1 eigeel
  • 1 eetlepel mosterd
  • 2 dl arachide olie (of slaolie)
  • 1 citroen
  • 1 eetlepel fijngehakte ui
  • 1 eetlepel kappertjes
  • 5 augurkjes in ’t zuur
  • 1 teen knoflook
  • 1 eetlepel fijngehakte platte peterselie
  • 1 hardgekookt ei
  • peper en zout

Maak eerst de tartaarsaus. Daar draaien we eerst een klassieke mayonaise voor. Zorg dat alle ingrediënten op kamertemperatuur zijn. De dooier en de mosterd mengen we intens, we peperen en zouten alvast. Laat dit mengsel een paar minuten rusten. Werk daarop voorzichtig de mayonaise op met arachide- of slaolie. Vervolgens gaan alle andere ingrediënten bij de saus: citroensap, zeer fijngesnipperde ui, augurk en kappertjes. De look persen we boven de saus uit. En tot slot gaan gehakte peterselie en een fijngeplet hardgekookt ei de saus in. Meng en zet even apart.

Snijd de tongscharfilets in de lengte in reepjes van 2 cm breed. Dompel de visreepjes in de melk. Draai de tongscharreepjes dan in de bloem. Tik van elk reepje de overtollige bloem af.

Bak de reepjes met 3 of 4 tegelijkertijd in de hete frituur op 180°C. Laat de gefrituurde vis even uitlekken op keukenpapier.

Serveer dan met citroen en tartaarsaus.

Nieuwsbrief

  • De nieuwste foodtrends
  • Seizoensrecepten
  • Handige kooktips
  • Wedstrijden en events

Stuur me de nieuwste recepten

Blijf wekelijks op de hoogte van nieuwe recepten, tips & tricks en wedstrijden.