Goujonettes van pladijs met gribiche en kruidensla

4
  • 2 pladijzen van 500 g elk
  • 200 g broodkruim of panko (Japans broodkruim)
  • plantaardig frituurvet
  • eiwit
  • 100 g gemengde sla en kruidenblaadjes (veldsla, kropsla, dragon, dille, bieslook, platte peterselie...)

Voor de gribiche saus

  • 20 g ingelegde augurkjes, fijngesneden
  • 1 fijngesnipperde sjalot
  • 10 g fijngehakte basilicum
  • 10 g fijngehakte dragon
  • 10 g fijngehakte platte peterselie
  • 1 hardgekookt eitje, fijn geplet
  • 2 dl mayonaise

Fileer de pladijs en snij de filets in reepjes.
Klop het eiwit los en haal de reepjes pladijs erdoor.
Paneer daarna de visreepjes in broodkruim of panko.
Frituur de reepjes goudbruin op 180 graden.
Laat uitlekken op keukenpapier.

Voor de gribichesaus: meng alle ingrediënten onder de mayonaise.
Dien de gefrituurde reepjes op met de gribiche saus en het slaatje.
De salade kan je eventueel aanmaken met een klein beetje vinaigrette.
 

Nieuwsbrief

  • De nieuwste foodtrends
  • Seizoensrecepten
  • Handige kooktips
  • Wedstrijden en events

Stuur me de nieuwste recepten

Blijf wekelijks op de hoogte van nieuwe recepten, tips & tricks en wedstrijden.