Varkenskroketjes met kruidensalade en vinaigrette van kriekbier

Varkenskroketjes met kruidensalade en vinaigrette van kriekbier

Varkenskroketjes met kruidensalade en vinaigrette van kriekbier

Voorgerecht

300 min

Personen 4

Ingrediënten

    Voor de kroketjes:

    Voor de kruidensalade:

    Voor de vinaigrette:

22 ingrediënten geselecteerd

Bereiding

    Dompel de varkenspoten onder in een grote kom water met een handje zout. Laat een nacht trekken. Spoel ze daarna onder koud water en dep droog. Vul een pan met water, leg de poten erin en breng aan de kook. Giet af. Vul opnieuw een pan met zuiver water. Leg de poten, varkenswangen, tijm, laurier, peper, zout en knoflook erin. Laat 3 uur zeer zachtjes pruttelen, nét onder het kookpunt. Haal de varkenspoten dan uit de vloeistof en ontbeen ze. Trek het vlees (samen met dat van de varkenswangen), in draadjes. Zet apart.