Gevulde noordzeetongrolletjes met schelpensaus

Hoofdgerecht
Ilse D'hooge
4
35

noordzeetongrolletjes

schelpjessaus

  • 500 g schelpjes (venuschelpen, kokkels...)
  • 200 ml witte wijn                                        
  • 1 sjalot
  • 1 kl kerriepoeder
  • 200 ml room
  • peper en zout
  • boter

 

Schelpjes en vis uit de Noordzee: een natuurlijke smaaksensatie

noordzeetongrolletjes


Kruid de tongfilets langs beide kanten en leg ze met de witte kant naar onder op een proper werkvlak. Snijd de wortel en prei in julienne (fijne reepjes) en verdeel ze over de tongfilets. Rol de filets op van kop naar staart en prik ze vast met een houten prikker. Stoom de gevulde tongrolletjes gaar in een stoommandje of in de stoomoven.

schelpjessaus

Snipper de sjalot fijn en fruit even aan in boter. Voeg de schelpjes toe en blus met witte wijn. Roerbak tot de schelpjes open gaan. Haal de schelpen uit de pan en houd ze warm. Voeg kerriepoeder en room toe, laat inkoken tot sausdikte (of bind de saus, indien nodig, met een beetje in water opgeloste maïzena). Voeg de schelpjes terug bij de saus.

afwerking

Verdeel de gevulde tongrolletjes over borden en schep er de schelpjessaus rond. Lekker met frietjes en een fris glas bier of witte wijn.

 

Nieuwsbrief

  • De nieuwste foodtrends
  • Seizoensrecepten
  • Handige kooktips
  • Wedstrijden en events

Stuur me de nieuwste recepten

Blijf op de hoogte van nieuwe recepten, tips & tricks en wedstrijden.