Gevulde lamszadel met spinazie

Number of persons
Aantal personen

4

Preparation time
Bereidingstijd

90

Lamszadel is een zacht stukje vlees. Een echte delicatesse als je het ons vraagt. Dit gerecht is extra smaakvol door de vulling van spinazie, geitenkaas en kruiden. Heerlijk!

Ingrediënten

  • 1 kg uitgebeende lamszadel
  • 250 g jonge spinazie
  • 1 ui
  • 150 g Vlaamse geitenkaas
  • 2 teentjes knoflook
  • 3 el pijnboompitjes
  • 1,5 tl sumak
  • olijfolie
  • peper en zout

Voor de dressing

  • 1/2 komkommer
  • 150 ml natuuryoghurt
  • klein bosje munt
  • 1 el honing
  • Zeste van 1 citroen
  • scheutje citroensap

Recept

Maak het vlees

Versnipper de ui en de knoflook.

Was de spinazie. Fruit de ui en knoflook 5 minuten in een pan met een scheutje olijfolie. Kruid met peper en zout. Voeg de pijnboompitjes toe en bak even mee.

Voeg de spinazie toe en laat kort slinken in de pan. Haal van het vuur. Verkruimel de schapenkaas en roer door de spinazie.

Leg het lamszadel open geplooid op een plank. Kruid met sumak, peper en zout. Schep het spinaziemengsel in de lengte over het lamszadel, laat een boordje over zonder vulling.

Rol het vlees op naar het boordje zonder vulling toe en bind om de 3 cm vast met keukentouw. Kruid met peper en zout.

Verwarm de oven voor op 190°C.

Braad het gebraad rondom aan in een scheutje olijfolie, bak ongeveer in 10 minuten tot het rondom bruin is.

Leg daarna het vlees met braadvocht in een ovenschaal en plaats 50 minuten in de voorverwarmde oven. Haal uit de oven en laat even rusten onder aluminiumfolie.

Maak de dressing

Schil de komkommer. Snijd in de lengte doormidden en verwijder de zaadjes, ev door met een lepel uit te schrapen.

Snijd de komkommer fijn. Hak de munt fijn.

Doe de yoghurt in een kommetje en voeg de gesneden komkommer,  munt en honing toe. Roer goed.

Werk af met de geraspte citroenschil en een scheutje citroensap. Kruid naar eigen smaak met peper en zout.

Afwerken

Snijd de gevulde lamszadel in plakken en serveer met de dressing.

Instagram @lekkervanbijons

Nieuwsbrief

Stuur me de nieuwste recepten

Blijf wekelijks op de hoogte van nieuwe recepten, tips & tricks en wedstrijden.
  • De nieuwste foodtrends
  • Seizoensrecepten
  • Handige kooktips
  • Wedstrijden en events

Blijf op de hoogte

Mis geen enkel nieuw recept

Schrijf je in op onze wekelijkse nieuwsbrief en krijg de nieuwste seizoensrecepten, kooktips en wedstrijden in je mailbox.

Door je e-mailadres op te geven en daarna op "schrijf me in" te klikken bevestig je kennis te hebben genomen van en akkoord te gaan met de privacyverklaring.