Bereiding
Maak het vlees
Versnipper de ui en de knoflook.
Was de spinazie. Fruit de ui en knoflook 5 minuten in een pan met een scheutje olijfolie. Kruid met peper en zout. Voeg de pijnboompitjes toe en bak even mee.
Voeg de spinazie toe en laat kort slinken in de pan. Haal van het vuur. Verkruimel de geitenkaas en roer door de spinazie.
Leg het lamszadel open geplooid op een plank. Kruid met sumak, peper en zout. Schep het spinaziemengsel in de lengte over het lamszadel, laat een boordje over zonder vulling.
Rol het vlees op naar het boordje zonder vulling toe en bind om de 3 cm vast met keukentouw. Kruid met peper en zout.
Verwarm de oven voor op 190°C.
Braad het gebraad rondom aan in een scheutje olijfolie, bak ongeveer in 10 minuten tot het rondom bruin is.
Leg daarna het vlees met braadvocht in een ovenschaal en plaats 50 minuten in de voorverwarmde oven. Haal uit de oven en laat even rusten onder aluminiumfolie.
Maak de dressing
Schil de komkommer. Snijd in de lengte doormidden en verwijder de zaadjes.
Snijd de komkommer fijn. Hak de munt fijn.
Doe de yoghurt in een kommetje en voeg de gesneden komkommer, munt en honing toe. Roer goed.
Werk af met de geraspte citroenschil en een scheutje citroensap. Kruid naar eigen smaak met peper en zout.
Afwerken
Snijd de gevulde lamszadel in plakken en serveer met de dressing.
Wat vond je van dit recept?
Laat het ons weten door dit recept een rating te geven.