Gevulde courgetterolletjes uit de oven

Number of persons
Aantal personen

4

Preparation time
(Voor)bereidingstijd

(25) 25

Geniet van een heerlijk, vegetarisch hoofdgerecht met deze gevulde courgetterolletjes. Perfect voor op een koude of regenachtige dag.

Ingrediënten

  • 2 middelgrote courgettes
  • 600 g verse spinazie
  • 2 teentjes knoflook
  • zeste van 1 citroen
  • 100 g Brokkeloud Roeselaere of Parmezaanse kaas, geraspt
  • 125 g ricotta
  • 1 zakje mozzarellabolletjes (mini)
  • 1 blik tomatenblokjes (400 g)
  • 1 takje tijm
  • 1 takje rozemarijn
  • 1 plantje basilicum
  • 2 el pijnboompitten
  • 4 el olijfolie
  • peper en zout

Recept

Verwarm de oven voor op 220°C.

Zet een pot op het vuur met wat olijfolie en laat er een teentje knoflook in infuseren. Voeg het blik tomatenblokjes toe, alsook het takje tijm en rozemarijn. Laat 20 minuten sudderen op een laag vuurtje. Verwijder het teentje knoflook.

Spoel de courgettes en snijd, eventueel met behulp van een mandoline, overlangs in lange smalle stroken van ongeveer 3 mm dik.

Bekleed een bakplaat met een vel bakpapier en verdeel de courgetteplakjes erover. Besprenkel met olijfolie en rooster in de oven gedurende 5 minuten, tot ze gekleurd zijn. Zet even opzij.

Spoel de spinazie, schud droog en stoof in een grote kookpot met wat olijfolie, peper en zout en een teentje knoflook.

Neem een mengkom en voeg de ricotta, citroenzeste, geraspte kaas, zout en peper erin. Meng alles goed.

Neem de spinazie van het vuur en laat uitlekken, verwijder het teentje knoflook en meng onder het kaasmengsel in de mengkom.

Vet een ovenschaal in met wat olijfolie, open het blik tomatenblokjes en doe dit in de ovenschaal.

Neem een plakje courgette, lepel er wat van het kaas-spinaziemengsel op en rol op. Herhaal voor alle plakjes courgette en schik ze in de ovenschaal op de tomatenblokjes.

Verdeel tenslotte de mozzarellabolletjes op de courgetterolletjes. Gaar in een voorverwarmde oven gedurende 25 minuten.

Rooster de pijnboompitten goudbruin.

Haal uit de oven, werk af met enkele blaadjes verse basilicum en wat geroosterde pijnboompitten.

Instagram @lekkervanbijons

Nieuwsbrief

Stuur me de nieuwste recepten

Blijf wekelijks op de hoogte van nieuwe recepten, tips & tricks en wedstrijden.
  • De nieuwste foodtrends
  • Seizoensrecepten
  • Handige kooktips
  • Wedstrijden en events

Blijf op de hoogte

Mis geen enkel nieuw recept

Schrijf je in op onze wekelijkse nieuwsbrief en krijg de nieuwste seizoensrecepten, kooktips en wedstrijden in je mailbox.

Door je e-mailadres op te geven en daarna op "schrijf me in" te klikken bevestig je kennis te hebben genomen van en akkoord te gaan met de privacyverklaring.