Gevuld kalfsgebraad met mozzarella, asperges, tomatentapenade en basilicum

Number of persons
Aantal personen

4

Preparation time
Bereidingstijd

65

Geef je kalfsgebraad extraveel smaak door het vlees op te vullen met zachte mozzarella, tomatentapenade en lekkere asperges van bij ons. 

Ingrediënten

  • 800 g kalfsgebraad
  • 3 asperges
  • 2 bolletjes mozzarella
  • 1 potje tapenade van zongedroogde tomaten
  • verse basilicum
  • 500 ml kalfsfond
  • tijm, rozemarijn en laurier
  • 2 sjalotjes
  • verse pasta
  • olijfolie
  • Parmezaanse kaas
  • peper en zout

Recept

Schil de asperges en blancheer ze kort in gezouten water.
Snipper de sjalot fijn.

Snijd het kalfsgebraad open maar niet middendoor. Maak en leg het zo plat mogelijk.

Bestrijk het gebraad met de helft van de tapenade van de zongedroogde tomaten.

Snijd de mozzarella in dunne plakjes, en leg op de tapenade. Bestrijk met de rest van de tapenade.

Leg de asperges hier bovenop en kruid met peper en zout.

Besprenkel met wat olijfolie en leg er blaadjes basilicum op.

Rol voorzichtig het gebraad op en bind vast met keukentouw.

Kruid nog eens met peper en zout.

Verwarm boter en olijfolie in een pan. Braad het gebraad rondom.

Leg het gebraad in een ovenschaal en voeg de kalfsfond toesamen met de rozemarijn, tijm, enkele laurierblaadjes en de fijngesnipperde sjalotjes.

Bedek de ovenschaal met aluminiumfolie en plaats 35 minuten in een voorverwarmde oven van 180 °C.

Haal het vlees uit de oven en laat nog even rusten onder de folie.

Kook de verse pasta volgens de aanwijzingen op de verpakking. Meng wat Parmezaanse kaas en olijfolie onder de pasta. Kruid naar eigen smaak met peper.

Snijd het kalfsgebraad in plakjes. Serveer met de pasta. Werk af met enkele blaadjes basilicum.

Instagram @lekkervanbijons

Nieuwsbrief

Stuur me de nieuwste recepten

Blijf wekelijks op de hoogte van nieuwe recepten, tips & tricks en wedstrijden.
  • De nieuwste foodtrends
  • Seizoensrecepten
  • Handige kooktips
  • Wedstrijden en events

Blijf op de hoogte

Mis geen enkel nieuw recept

Schrijf je in op onze wekelijkse nieuwsbrief en krijg de nieuwste seizoensrecepten, kooktips en wedstrijden in je mailbox.

Door je e-mailadres op te geven en daarna op "schrijf me in" te klikken bevestig je kennis te hebben genomen van en akkoord te gaan met de privacyverklaring.