Bereiding
Maak het deeg
Doe de bloem in een kom en voeg de boter toe. Wrijf met je vingers tot een kruimelig deeg. Klop de eidooier los met het ijswater en giet bij het deeg. Voeg de tijmblaadjes en gehakte rozemarijn toe en kneed snel tot een bal. Wikkel de bal in plasticfolie en laat een half uur in de koelkast rusten.
En verder
Verwarm de oven voor op 200°C.
Snijd de bollen mozzarella in dunne plakken en dep ze goed droog.
Snijd ook de grote tomaten in plakjes. Halveer de kleintjes.
Kluts het eitje los.
Rol het deeg op een met bloem bestoven werkblad dun uit tot een cirkel. Leg het op een met bakpapier beklede bakplaat.
Verdeel er de plakjes mozzarella over, maar laat 2 cm van de rand vrij. Leg er dan de tomaten op en kruid met peper en zout.
Plooi de randen naar binnen en bestrijk de randen met het ei.
Plaats de galette ongeveer 40 minuten in de oven.
Werk de galette voor het serveren af met het basilicum.
Wat vond je van dit recept?
Laat het ons weten door dit recept een rating te geven.