Gestoomde pladijsspiesjes met gegrilde groenten en krieltjes

Hoofdgerecht
Ilse kookt
4
35

Pladijsspiesjes

  • 12 pladijsfilets van elk 100 g
  • 12 satéstokjes
  • 12 takjes rozemarijn
  • 1 takje citroentijm
  • 1 citroen, in plakjes gesneden
  • peper en zout                       

Gegrilde groenten en krieltjes

  • 1 courgette
  • 1 rode paprika
  • 1 rode ui
  • 400 g voorgekookte krielaardappelen
  • olijfolie                                                         
Lekker licht en extra smaakvol

Pladijsspiesjes


Snijd de pladijsfilets overlangs in twee. Rijg de 2 helften op een satéstokje en steek er een rozemarijntakje bij. Herhaal dit. Schik de spiesjes in een stoommandje. Leg er de tijm en citroenplakjes bij. Kruid met peper en zout. Stoom de visspiesjes gaar gedurende een 8-tal minuten.

Gegrilde groenten en krieltjes

Snijd de groenten en krielaardappelen in hapklare stukken. Leg ze in een bord, sprenkel er olijfolie over en kruid met peper en zout. Verhit een pan en bak de groenten en krieltjes tot ze mooi gekleurd zijn.

Afwerking

Verdeel de gegrilde groenten en krielpatatjes over de borden. Schik er de pladijsspiesjes bij en een schijfje citroen.

 

Nieuwsbrief

  • De nieuwste foodtrends
  • Seizoensrecepten
  • Handige kooktips
  • Wedstrijden en events

Stuur me de nieuwste recepten

Blijf op de hoogte van nieuwe recepten, tips & tricks en wedstrijden.