Gestoomde pladijsspiesjes met gegrilde groenten en krieltjes

Number of persons
Aantal personen

4

Preparation time
Bereidingstijd

35

Deze spiesjes van pladijs zijn lekker licht maar extra smaakvol dankzij verse kruiden. Serveer met gegrilde groenten en krieltjes voor een heerlijk zomers gerecht.

Ingrediënten

Pladijsspiesjes

  • 12 pladijsfilets van elk 100 g
  • 12 satéstokjes
  • 12 takjes rozemarijn
  • 1 takje citroentijm
  • 1 citroen, in plakjes gesneden
  • peper en zout                       

Gegrilde groenten en krieltjes

  • 1 courgette
  • 1 rode paprika
  • 1 rode ui
  • 400 g voorgekookte krielaardappelen
  • olijfolie                                                         

Recept

pladijsspiesjes

Snijd de pladijsfilets overlangs in twee. Rijg de 2 helften op een satéstokje en steek er een rozemarijntakje bij. Herhaal dit. 

Schik de spiesjes in een stoommandje. Leg er de tijm en citroenplakjes bij. Kruid met peper en zout. Stoom de visspiesjes gaar gedurende een 8-tal minuten.

Gegrilde groenten en krieltjes

Snijd de groenten en krielaardappelen in hapklare stukken. Leg ze in een bord, sprenkel er olijfolie over en kruid met peper en zout. Verhit een pan en bak de groenten en krieltjes tot ze mooi gekleurd zijn.

Afwerking

Verdeel de gegrilde groenten en krielpatatjes over de borden. Schik er de pladijsspiesjes bij en een schijfje citroen.

Nieuwsbrief

Stuur me de nieuwste recepten

Blijf wekelijks op de hoogte van nieuwe recepten, tips & tricks en wedstrijden.
  • De nieuwste foodtrends
  • Seizoensrecepten
  • Handige kooktips
  • Wedstrijden en events

Blijf op de hoogte

Mis geen enkel nieuw recept

Schrijf je in op onze wekelijkse nieuwsbrief en krijg de nieuwste seizoensrecepten, kooktips en wedstrijden in je mailbox.

Door je e-mailadres op te geven en daarna op "schrijf me in" te klikken bevestig je kennis te hebben genomen van en akkoord te gaan met de privacyverklaring.