Gestoofd witloof met appeltjes

Zijn je kinderen nog niet vertrouwd met witloof? Dan is dit bitterzoete bijgerecht de ideale kennismaking! 

Ingrediënten

  • De blaadjes van 3 witloofstronken + de rest fijnsnijden
  • 3 appels geschild en in blokjes gesneden
  • ½ ui gesnipperd
  • 1 teentje look (fijngehakt)

Recept

Kook de witloofblaadjes zeer kort in kokend water.

Verfris ze in ijswater en dep ze droog tussen een handdoek.

Stoof het gesneden witloof samen met ui, look en appels in schuimende boter.

Leg de blaadjes mooi naast elkaar (4 x evenveel blaadjes).

Doe een deel van de mengeling op de blaadjes, bedek de schuitjes opnieuw met witloofblaadjes en doe alsof je een witloofkrop vormt.

Nieuwsbrief

Stuur me de nieuwste recepten

Blijf wekelijks op de hoogte van nieuwe recepten, tips & tricks en wedstrijden.
  • De nieuwste foodtrends
  • Seizoensrecepten
  • Handige kooktips
  • Wedstrijden en events

Blijf op de hoogte

Mis geen enkel nieuw recept

Schrijf je in op onze wekelijkse nieuwsbrief en krijg de nieuwste seizoensrecepten, kooktips en wedstrijden in je mailbox.

Door je e-mailadres op te geven en daarna op "schrijf me in" te klikken bevestig je kennis te hebben genomen van en akkoord te gaan met de privacyverklaring.