Gestoofd konijn in witte wijn met kruidige tomaten

4
(15) 75
  • 1 konijn in stukken
  • peper en zout
  • 50 g bloem
  • 50 ml olijfolie
  • 1 ui, in fijne stukjes
  • 2 blaadjes laurier
  • 2 tenen knoflook
  • enkele takjes tijm
  • 2 takjes rozemarijn
  • 3 à 4 jeneverbessen
  • 2 glazen witte wijn
  • 1 el pijnboompitten

Voor de kruidige kerstomaten:

  • 300 g kerstomaatjes
  • 30 ml olijfolie
  • 1 teentje knoflook, fijngesneden
  • 2 el vers basilicum, fijngesneden
  • 2 el bladpeterselie, fijngesneden
  • 2 kl tijm, enkel de blaadjes
  • peper en zout


Voor de afwerking:

  • enkele plukjes bladpeterselie
  • bruschetta of ander lekker brood

Kruid het konijn met peper en zout en bestuif met bloem.

Verhit de olijfolie in een ruime kookpot. Bak de stukken konijn rondom goudbruin.
Schep de stukken uit de pot en zet even opzij. Doe ui, laurier, knoflook, tijm, rozemarijn en jeneverbessen in de pot. Stoof het geheel glazig en laat de kruiden hun smaken afgeven.

Voeg opnieuw de stukken konijn toe en blus met wijn. Sluit de pot af met het deksel en laat 70 minuten op een laag vuurtje stoven.

Verhit de olijfolie ondertussen in een bakpan. Voeg de fijngesneden knoflook toe en laat glazig worden. Voeg de tomaatjes toe samen met de fijngesnipperde basilicum, bladpeterselie en tijm. Breng het geheel op smaak met peper en zout. Laat nog een 5-tal minuten verder garen. Schud af en toe met de pan.

Rooster de pijnboompitten kort in een tweede pan.

Leg het konijn samen met de kerstomaten op een bord en werk af met de pijnboompitten en enkele plukjes bladpeterselie.

Serveer met bruschetta of ander lekker brood.

Nieuwsbrief

  • De nieuwste foodtrends
  • Seizoensrecepten
  • Handige kooktips
  • Wedstrijden en events

Stuur me de nieuwste recepten

Blijf wekelijks op de hoogte van nieuwe recepten, tips & tricks en wedstrijden.