Start to cook

Geroosterde bloemkool met groentjes en pikante salsa

Bijgerecht
4
55
  • 1 bloemkool
  • olijfolie
  • knoflookpoeder
  • chilipoeder
  • komijn
  • peper en zout
  • geraspte kaas
  • 200 g gerookte kippenreepjes
  • 200 g zwarte bonen
  • 1 groene chilipeper, in ringetjes
  • 1 tomaat
  • 1 avocado
  • 1 rode ui, gesnipperd

saus:

  • 250 ml volle yoghurt
  • 1 à 2 el sambal
  • Zout

Afwerking:

  • 1 citroen
  • koriander

Verwarm de oven voor op 190°C.

Bekleed een ovenplaat met bakpapier. Snijd de bloemkool in plakken van 2 cm dik. Leg ze op het bakpapier.
Besprenkel royaal met olijfolie. Strooi er knoflookpoeder, chilipoeder, peper, zout en komijn over. 
Bak 20 à 25 minuten in de oven en draai dan de plakken om.

Verdeel er de kippenreepjes, rode ui, chiliringetjes en de zwarte bonen over. Strooi er de kaas over en bak nog 5 à 10 minuten verder.

Meng de yoghurt met de sambal en zout, naar smaak.
Snijd ondertussen de tomaat en avocado in blokjes.

Haal de geroosterde bloemkool uit de oven, leg op bordjes en lepel er de tomaten- en avocadoblokjes over. Serveer met de saus, enkele korianderblaadjes en partjes citroen.
 

 

 

Nieuwsbrief

  • De nieuwste foodtrends
  • Seizoensrecepten
  • Handige kooktips
  • Wedstrijden en events

Stuur me de nieuwste recepten

Blijf op de hoogte van nieuwe recepten, tips & tricks en wedstrijden.