Gegratineerde prei met tagliatelle

4

Een pastaschotel met een lekker krokant korstje, daar kan je niet aan weerstaan. Deze gegratineerde prei met tagliatelle is het ultieme comfort food.

  • 8 preiwitten
  • 300 g tagliatelle
  • 400 g ham
  • 100 g Nazareth Classic
  • 20 g paneermeel
  • 25 g boter
  • 2 cl olijfolie (extra vierge)
  • 50 g bloem (tarwebloem)
  • 50 g boter
  • 5 dl melk (halfvol)
  • peper
  • zout
  • nootmuskaat
     

Was de prei en snijd in fijne rondjes. 

Zet een pan op het vuur met een klontje boter. Stoof de prei gaar. Kruid met peper en zout.

Kook de tagliatelle beetgaar in een pot met gezouten water en een scheutje olie. Giet af en meng onder de prei.

Zet een tweede pan op het vuur voor de saus. 

Smelt 50g boter en voeg de bloem toe. Laat even opdrogen tot het naar koekjes ruikt. Giet de melk er al roerend bij. Laat de saus indikken. Kruid met peper en zout.

Doe de tagliatelle met prei in een ovenschotel. Schik er de reepjes gesneden ham op. 

Overgiet de ovenschotel met de saus en bestrooi met geraspte kaas en paneermeel.

Leg er enkele kleine klontertjes boter op en laat goudbruin gratineren in een op 180°C voorverhitte oven. Dit kan ook onder de gril.

Nieuwsbrief

  • De nieuwste foodtrends
  • Seizoensrecepten
  • Handige kooktips
  • Wedstrijden en events

Stuur me de nieuwste recepten

Blijf wekelijks op de hoogte van nieuwe recepten, tips & tricks en wedstrijden.

Blijf op de hoogte

Mis geen enkel nieuw recept

Schrijf je in op onze wekelijkse nieuwsbrief en krijg de nieuwste seizoensrecepten, kooktips en wedstrijden in je mailbox.

Door je e-mailadres op te geven en daarna op "schrijf me in" te klikken bevestig je kennis te hebben genomen van en akkoord te gaan met de privacyverklaring.