Gegratineerde prei met tagliatelle

4
  • 8 preiwitten
  • 300 g tagliatelle
  • 400 g ham
  • 100 g Nazareth Classic
  • 20 g paneermeel
  • 25 g boter
  • 2 cl olijfolie (extra vierge)
  • 50 g bloem (tarwebloem)
  • 50 g boter
  • 5 dl melk (halfvol)
  • peper
  • zout
  • nootmuskaat
     

De prei schoonmaken, wassen en in fijne rondjes snijden.
Ongeveer 10 minuten in een nootje boter gaarstoven en kruiden met peper en zout.
Intussen de deegwaren beetgaar koken in kokend gezouten water met olie.
Afgieten en met de prei mengen.

Voor de saus 50 g boter smelten, de bloem erdoor mengen en tot een gladde roux roeren.
De melk er al roerend bijgieten en laten indikken.
Kruiden met peper, zout en muskaatnoot.

De tagliatelle met prei in een ovenschotel doen en de in reepjes gesneden ham erop schikken.
Overgieten met de saus en bestrooien met geraspte kaas en paneermeel.
Er een paar vlokjes boter op leggen en goudbruin laten gratineren in een op 180°C voorverhitte oven of onder de gril.

Nieuwsbrief

  • De nieuwste foodtrends
  • Seizoensrecepten
  • Handige kooktips
  • Wedstrijden en events

Stuur me de nieuwste recepten

Blijf wekelijks op de hoogte van nieuwe recepten, tips & tricks en wedstrijden.