

Gegratineerde pastaschotel met prei en broccoli
Zin in een ovenschotel die comfort en smaak combineert? Deze gegratineerde pastaschotel brengt topper van bij ons zoals prei en broccoli samen met een heerlijke saus en een goudbruin korstje. Ideaal voor een doordeweekse avond of wanneer je gasten wilt verwennen met een hartverwarmend gerecht.
Bereiding
Was de prei en snijd in rondjes. Snijd de broccoli in kleine roosjes, schil de steel en snijd in blokjes.
Kook de pasta beetgaar in gezouten water, volg de instructies op de verpakking. Voeg na 5 minuten de broccoli toe.
Snipper de ui en stoof glazig in boter. Voeg de prei toe en bak gaar. Kruid met peper en zout.
Zet een tweede pan op het vuur voor de saus. Smelt de boter en voeg de bloem toe. Laat even opdrogen tot het naar koekjes ruikt. Giet de melk er in delen bij al roerend, klop goed om klonters te vermijden. Laat de saus indikken. Kruid met nootmuskaat, peper en zout.
Giet de pasta met de broccoli af en schep samen met de prei en de ham onder de saus. Stort alles in een ovenschaal en bestrooi met de geraspte kaas en laat in enkele minuten goudbruin gratineren onder een hete ovengrill.
Werk voor het serveren af met de peterselie.
Wat vond je van dit recept?
Laat het ons weten door dit recept een rating te geven.