Gefrituurde pladijs met tartaarsaus

Claudia Allemeersch

Voor 30 reepjes:

  • 300 g pladijsfilets
  • 100 g bloem
  • 100 g eiwit
  • 15 ml olie
  • 10 ml water
  • 200 g paneermeel
  • frituurolie
  • grof zeezout

Voor de tartaarsaus:

  • 80 g mayonaise
  • 20 g ui, zeer fijn gesnipperd
  • 1 hardgekookt ei
  • 1 snuifje cayennepeper
  • 1/2 bundel bieslook

Maak de tartaarsaus: hou de eierdooier apart. Meng de mayonaise met het gekookte en geplette ei, de versnipperde ui, de fijngesneden bieslook en de cayennepeper.

Snijd de pladijsfilets in gelijkmatige reepjes. Paneer op Engelse wijze. Sla eerst het eiwit los met een vork en voeg er zout, peper, olie en een scheutje water aan toe. Zet daarna alle benodigdheden klaar in volgorde: eerst de bloem, daarna het eiwitmengsel, daarna het paneermeel.

De pladijsreepjes gaan eerst door de bloem (om het product droog te maken). Daarna door het eiwit (als kleefmiddel voor het paneermeel) en als laatste door het paneermeel (hierdoor krijgt de pladijs een krokant korstje).

Rol de reepjes onder lichte druk tot staafvormige reepjes. Frituur de visreepjes goudbruin in frituurolie op 180 °C. Werk af met grof zeezout.

Plet de gekookte dooier en gebruik als garnituur op de tartaarsaus.

Nieuwsbrief

  • De nieuwste foodtrends
  • Seizoensrecepten
  • Handige kooktips
  • Wedstrijden en events

Stuur me de nieuwste recepten

Blijf wekelijks op de hoogte van nieuwe recepten, tips & tricks en wedstrijden.