Gedroogde ham met gegrilde asperges, vinaigrette van tomaten en broodkruim

Voorgerecht
Feestrecepten lente
4
  • 12 sneetjes gedroogde ham
  • 1 kg Belgische witte asperges
  • 6 pruimtomaten
  • 1 lange sjalot, fijngesneden
  • 1 teentje look, fijngehakt
  • 1 handvol basilicumblaadjes
  • 2 eetlepels chardonnayazijn
  • olijfolie
  • piment d’espelette
  • fleur de sel
  • 1 bot rucola
  • 4 sneetjes bruin brood

Schil de asperges en kook ze al dente in gezouten water. Pel en ontpit de tomaten en snijd ze vervolgens in partjes.

Stoof de sjalot en look aan in olijfolie zonder te kleuren. Voeg de tomaat toe en laat 5 minuten sudderen.

Mix dit alles met basilicum, olijfolie, wijnazijn, zout en piment d’espelette tot een mooie emulsie.

Cutter het brood, kruid met peper, zout en olijfolie en bak het vervolgens op een bakplaat in de oven op 200°C.

Wrijf de asperges in met wat olijfolie, gril ze kort en kruid met wat zeezout.

Serveer de asperges met de sneetjes gedroogde ham erbovenop. Overgiet met de tomatenvinaigrette en bestrooi met broodkruim en rucola.

Nieuwsbrief

  • De nieuwste foodtrends
  • Seizoensrecepten
  • Handige kooktips
  • Wedstrijden en events

Stuur me de nieuwste recepten

Blijf op de hoogte van nieuwe recepten, tips & tricks en wedstrijden.