
Gebakken rogvleugel met kappers
Roggevleugel lekker puur met botersaus en kappers...heerlijk!
Ingrediënten
- 2 roggevleugels
- boter
- 2 soeplepels kappers
- ½ soeplepel gehakte peterselie
- 1 citroen
- peper en zout
- olijfolie
- gekookte aardappelen
Rog bevat een naar popcorn geurend aroma dat goed combineert met o.a. koffie, brood, gepofte rijst, maar ook een citrusaroma dat perfect past bij citrusvruchten.
Recept
Was de rog en dep droog. Kruid met peper en zout.
Verwarm een pan met een scheut olijfolie en een klontje boter. Leg er de roggevleugels in en bak goudbruin langs beide zijden. Voeg een extra klontje boter toe indien de boter te bruin wordt.
Leg de gebakken roggevleugels op een schaal. Besprenkel met citroensap en strooi er wat gehakte peterselie over.
Laat de bakboter lichtbruin worden. Voeg eventueel een extra klontje boter toe. Roer er de kappertjes onder en lepel de bruine boter over de roggevleugels.
Serveer met gekookte aardappelen.
Blijf op de hoogte
Mis geen enkel nieuw recept
Schrijf je in op onze wekelijkse nieuwsbrief en krijg de nieuwste seizoensrecepten, kooktips en wedstrijden in je mailbox.
Door je e-mailadres op te geven en daarna op "schrijf me in" te klikken bevestig je kennis te hebben genomen van en akkoord te gaan met de privacyverklaring.