

Tortilla van aardappelschijfjes met prei en broccolini
Zin in een hartige taart met een twist? Deze tortilla van aardappelschijfjes vormt een krokante basis voor een kleurrijke vulling van prei, broccolini en spinazie. Afwerken doe je met gesmolten Flandrien Oud of een zachte geitenkaas, en wat frisse kervel voor de final touch.
Bereiding
Verwarm de oven voor op 200°C.
Vet een springvorm van ongeveer 21 cm diameter in met olijfolie. Bekleed de bodem en de randen van de springvorm met de aardappelschijfjes. Bedruppel alles met olijfolie, kruid met peper en zout. Zet de aardappelbodem 15 minuten in de oven.
Snijd ondertussen de prei in ringen.
Bak de broccolini een 5-tal minuten in olijfolie. Voeg de laatste 2 minuten de prei toe. Kruid met peper en een beetje zout.
Klop de eieren met de melk los in een kom. Kruid met het currypoeder.
Haal de aardappelbodem uit de oven en verdeel er de gebakken prei en broccolini, de spinazie en de helft van de geraspte kaas over. Giet er het eimengsel over en bestrooi met de resterende kaas.
Verlaag de oventemperatuur naar 190°C en bak de taart in 30 minuten goudbruin en gaar.
Werk ze voor het serveren af met de kervel.
Wat vond je van dit recept?
Laat het ons weten door dit recept een rating te geven.