Flan van Passendale Classic met carpaccio van tomaten en pijnboompitten

4
(45) 10
  • 1 dl volle melk
  • 1 dl room
  • 100 g boter
  • 200 g Passendale
  • 50 g gegrilde pijnboompitten
  • 10 zongedroogde tomaten
  • 1 rijpe tomaat
  • 4 gelatineblaadjes
  • 4 blaadjes basilicum
  • peper, grof zeezout

Breng de melk samen met de room aan de kook en voeg er de geweekte gelatineblaadjes aan toe.
Snijd de kaas in fijne blokjes en meng ze samen met de zachte boter tot een homogene massa door er geleidelijk het warme roommengsel aan toe te voegen.
Kruid met peper en zout, giet in vormpjes en laat een nacht opstijven in de koelkast.

Vries de tomaat kort in en snijd ze nadien in flinterdunne schijfjes.
Kruid de carpaccio met peper en zout en werk af met een blaadje basilicum.

Ontvorm de kaasjes en werk af met de pijnboompitten en zongedroogde tomaten.

Nieuwsbrief

  • De nieuwste foodtrends
  • Seizoensrecepten
  • Handige kooktips
  • Wedstrijden en events

Stuur me de nieuwste recepten

Blijf wekelijks op de hoogte van nieuwe recepten, tips & tricks en wedstrijden.