
Flan van Passendale Classic met carpaccio van tomaten en pijnboompitten
Ingrediënten
- 1 dl volle melk
- 1 dl room
- 100 g boter
- 200 g Passendale
- 50 g gegrilde pijnboompitten
- 10 zongedroogde tomaten
- 1 rijpe tomaat
- 4 gelatineblaadjes (2g/blaadje)
- 4 blaadjes basilicum
- peper, grof zeezout
Recept
Breng de melk samen met de room aan de kook en voeg er de geweekte gelatineblaadjes aan toe.
Snijd de kaas in fijne blokjes en meng ze samen met de zachte boter tot een homogene massa door er geleidelijk het warme roommengsel aan toe te voegen.
Kruid met peper en zout, giet in vormpjes en laat een nacht opstijven in de koelkast.
Vries de tomaat kort in en snijd ze nadien in flinterdunne schijfjes.
Kruid de carpaccio met peper en zout en werk af met een blaadje basilicum.
Ontvorm de kaasjes en werk af met de pijnboompitten en zongedroogde tomaten.
Blijf op de hoogte
Mis geen enkel nieuw recept
Schrijf je in op onze wekelijkse nieuwsbrief en krijg de nieuwste seizoensrecepten, kooktips en wedstrijden in je mailbox.
Door je e-mailadres op te geven en daarna op "schrijf me in" te klikken bevestig je kennis te hebben genomen van en akkoord te gaan met de privacyverklaring.