Escabèche van mosselen met paprikavinaigrette
Escabèche is een zuiderse bereidingswijze waarbij vis of schelpdieren in een frisse marinade worden geserveerd. Deze versie met mosselen van bij ons krijgt extra pit door een vinaigrette op basis van paprika. Ideaal als hapje of lichte starter, koud of op kamertemperatuur.
Bereiding
Snipper de rode ui fijn. Snijd het stuk paprika in heel kleine blokjes.
Spoel de mosselen één keer onder koud water.
Doe ze in een kookpot, zet op hoog vuur met het deksel erop en kruid met peper en zout.
Schud de mosselen één keer tijdens het koken. Zodra alle schelpen open zijn, zijn ze gaar.
Of proef er eentje om de gaarheid te checken.
Meng de olijfolie met de rode wijnazijn. Breng op smaak met grof zeezout en paprikapoeder. Roer er de blokjes paprika en ui door.
Haal de mosselen uit de schelp en hou enkele mooie schelpen apart.
Leg telkens één mossel terug in een halve schelp en besprenkel met de paprikavinaigrette en de groentjes.
Serveer koud of op kamertemperatuur, eventueel afgewerkt met de fijngehakte bieslook.
Wat vond je van dit recept?
Laat het ons weten door dit recept een rating te geven.