Donuts met blauwe bessen en zure room

Ontbijt
Type
Thema
Number of persons
Aantal personen

3

Preparation time
Bereidingstijd

50

Met dit recept maak je geen traditionele donuts, maar dat ze lekker smaken kunnen we je verzekeren. Serveer ze met blauwe bessen en zure room voor een heerlijk luxe ontbijt.   

Ingrediënten

  • 100 g dadels of ander gedroogd fruit
  • 200 g zelfrijzende bloem
  • 20 g gemalen amandelen
  • 1 ei
  • 100 ml arachideolie
  • 200 g blauwe bessen
  • 4 el zure room
  • kaneelpoeder

Recept

Maak de donuts:

Verwijder de pit van de dadels en hak fijn. Doe ze in een mengkom en voeg de zelfrijzende bloem, gemalen amandelen en het ei toe.

Voeg 50 ml water toe en kneed tot een stevig deeg met de hand of de keukenrobot.

Rol het deeg uit op een met bloem bestoven werkblad en steek er rondjes uit met behulp van een uitsteekring of een glas. Gebruik de achterkant van een spuitmondje om er in het midden een rondje uit te steken.

Gaar de donuts zo’n 6 minuten voorzichtig in kokend water, draai ze halverwege een keertje om.

Laat de donuts kort uitlekken op keukenpapier en bak ze dan goudbruin in de pan met wat arachideolie.

Maak de topping:

Mix de blauwe bessen tot een mooi sausje en warm het indien gewenst een beetje op.

Afwerking:

Serveer de donuts met de blauwe bessen saus, wat zure room en kaneelpoeder.

Instagram @lekkervanbijons

Nieuwsbrief

Stuur me de nieuwste recepten

Blijf wekelijks op de hoogte van nieuwe recepten, tips & tricks en wedstrijden.
  • De nieuwste foodtrends
  • Seizoensrecepten
  • Handige kooktips
  • Wedstrijden en events

Blijf op de hoogte

Mis geen enkel nieuw recept

Schrijf je in op onze wekelijkse nieuwsbrief en krijg de nieuwste seizoensrecepten, kooktips en wedstrijden in je mailbox.

Door je e-mailadres op te geven en daarna op "schrijf me in" te klikken bevestig je kennis te hebben genomen van en akkoord te gaan met de privacyverklaring.