Croque monsieur met gekookte ham en Damse Mokke, salade met druiven en rozijnen

Thema
Number of persons
Aantal personen

4

Preparation time
Bereidingstijd

15

Ingrediënten

  • 4 fijne sneetjes Meesterlyck-ham (120 g)
  • 8 sneden wit brood
  • 160 g kaas ‘Damse Mokke
  • 30 g rozijnen
  • 80 g boter
  • 1 appel
  • het sap van ¼ citroen
  • gemengde sla
  • 100 g druiven
  • 1 dl druivenpitolie
  • 2 lepels sherry-azijn
  • peper en zout

Recept

Laat de Damse Mokke goed koelen en snijd hem – met de korst eraan – in plakjes van +/- 0,5 cm.

Snijd de korsten van het brood. Beleg één snede royaal met kaas en de ham, en dek af met een tweede snede.

Laat de boter smelten en strijk er met een kwast de croques mee in.

Spoel de sla. Snijd de druiven in 2 en lepel er de pitjes uit. Hak de appel ongeschild in blokjes en maak aan met het citroensap.

Bak de croques in een matig warme pan en draai ze regelmatig om.

Meng de olie en de sherry-azijn voor de vinaigrette. Maak de sla aan met vinaigrette, peper en zout.

Schik de sla op borden, strooi er druiven, de rozijnen en de appelblokjes over. Leg de croques in het midden van het bord.

Nieuwsbrief

Stuur me de nieuwste recepten

Blijf wekelijks op de hoogte van nieuwe recepten, tips & tricks en wedstrijden.
  • De nieuwste foodtrends
  • Seizoensrecepten
  • Handige kooktips
  • Wedstrijden en events

Blijf op de hoogte

Mis geen enkel nieuw recept

Schrijf je in op onze wekelijkse nieuwsbrief en krijg de nieuwste seizoensrecepten, kooktips en wedstrijden in je mailbox.

Door je e-mailadres op te geven en daarna op "schrijf me in" te klikken bevestig je kennis te hebben genomen van en akkoord te gaan met de privacyverklaring.