Champignonsoep met groene kruiden en varkenstongetjes

6

Snij de prei en selderij grof, stoof ze aan in met weinig boter.
Houd 10 champignons apart, voeg de overige champignons, tijm, laurier en peper en zout toe.
Laat 10 min. zweten onder deksel.
Bevochtig met bouillon en laat 3/4 uur trekken.
Mix en haal door een grove zeef. Voeg de room toe.

Leg de varkenstongen in koud zout water en laat opkoken.
Giet meteen af en maak schoon.

Zet de tongen op in water met de groenten, zout en peper. Laat zachtjes garen.

Snij de 10 champignons in fijne schijfjes en frituur goudbruin op 150°C.
Snij de tongen in lange reepjes, leg enkele opzij.

Schik op een bord, versier met wat blokjes tong en de gefrituurde champignons.
Werk de soep af met gemalen parmezaanse kaas.

Nieuwsbrief

  • De nieuwste foodtrends
  • Seizoensrecepten
  • Handige kooktips
  • Wedstrijden en events

Stuur me de nieuwste recepten

Blijf wekelijks op de hoogte van nieuwe recepten, tips & tricks en wedstrijden.