Varkensgebraad met champignons

Hoofdgerecht
Feestrecepten kerst
4
(35) 40
  • 600 g varkensschoudergebraad
  • 80 g pancetta
  • 500 g boschampignons
  • 2 peren
  • 5 salieblaadjes
  • 50 g rozijnen
  • 50 g gehakte walnoten
  • 500 ml kalfsfond
  • 50 ml Noilly Prat
  • 2 el groene peperbolletjes, blik
  • sausbinder
  • boter
  • peper en zout

Verwarm de oven voor op 200 °C.

Snijd de champignons in stukjes en bak ze aan in boter. Kruid met peper en zout. Spoel de peren, verwijder het klokhuis en snijd in kleine stukjes. Doe samen met de reepjes pancetta, rozijnen en gehakte walnoten bij de champignons. Roerbak kort.

Snijd het vlees open tot 1 grote lap. Leg ¾ van de vulling in het midden. Rol op en maak vast met keukentouw. Stop er de salie tussen.

Leg de rollade in een beboterde ovenschaal. Verdeel er de rest van de vulling rond. Leg er extra vlokjes boter bij en bak 40 minuten in de oven.

Haal het vlees uit de oven. Laat rusten onder aluminiumfolie.

Laat de kalfsfond inkoken met de Noilly Prat en voeg de groene peperbolletjes toe. Bind de saus met sausbinder. Snijd het vlees in plakken.

Lekker met een knapperige salade en kroketjes.
 

You must have Javascript enabled to use this form.

Nieuwsbrief