Broccoliroomsoep met oesters en sint-jakobsvruchten

4
15
  • 800 g broccoliroosjes uit de diepvries
  • 4 sint-jakobsvruchten
  • 12 oesters
  • 2 dl vloeibare room
  • peper

Maak de oesters open en bewaar het vocht.
Snijd met een scherp mes de sint-jakobsvruchten in fijne, regelmatige plakjes.

Kook de broccoli in een bodem licht gezouten water.
Spoel de broccoli onder koud water en houd enkele mooie roosjes opzij.
Doe de broccoli met de room in een pan.
Mix tot een soep.

Verwarm de soep en giet er het oestervocht bij.
Breng op smaak met peper.
Voeg er eventueel een beetje melk of bouillon aan toe om de soep wat aan te lengen.

Verdeel de oesters en de sint-jakobsvruchten over 4 schaaltjes.
Zet ze 30 seconden in een hete oven en giet er dan de broccoliroomsoep over.
Doe er de overgebleven opgewarmde broccoliroosjes bij.

Bak het koraal van de sint-jakobsvruchten kort aan in boter en gebruik het als versiering.

Nieuwsbrief

  • De nieuwste foodtrends
  • Seizoensrecepten
  • Handige kooktips
  • Wedstrijden en events

Stuur me de nieuwste recepten

Blijf wekelijks op de hoogte van nieuwe recepten, tips & tricks en wedstrijden.