Broccolibrood met gerookte zalm en geitenkaas

8
(30) 30

Wil je meer groenten eten maar kan je geen nee zeggen tegen een sneetje brood? Wij hebben de oplossing: broccolibrood! Serveer met gerookte zalm en geitenkaas voor een lekkere lunch of licht avondmaal.

Broccolibrood

  • 1 broccoli
  • 1 el platte peterselie, fijngesnipperd
  • 1 el fijngesneden bieslook
  • 4 eieren
  • 100 g havermout(meel)
  • 3 el pompoenpitten (2 + 1)
  • Peper en zout

Extra

Verwarm de oven voor op 180°C.

Als je havermoutvlokken hebt, mix je deze eerst in een keukenrobot of blender tot meel.

Snijd de broccoliroosjes en de steel in stukjes. Mix in de blender fijn tot broccolirijst.

Voeg hier het havermoutmeel, de eieren en de groene kruiden aan toe en meng tot een beslag. Breng op smaak met flink wat peper en zout. Roer er tot slot 1 el pompoenpitten onder.

Neem een met bakpapier beklede langwerpige cakevorm en schep het beslag er in. Verdeel gelijkmatig uit en bestrooi met 2 el pompoenpitten.

Bak het broccolibrood in zo’n 30 à 40 minuten gaar in de oven.

Haal het brood uit de oven en laat afkoelen.

Snijd de radijzen en komkommer in schijfjes.

Snijd sneetjes van het broccolibrood van ongeveer 1 cm dik. Serveer met gerookte zalm, komkommerschijfjes, plakjes radijs en waterkers. Brokkel wat geitenkaas over het bord en serveer.

Nieuwsbrief

  • De nieuwste foodtrends
  • Seizoensrecepten
  • Handige kooktips
  • Wedstrijden en events

Stuur me de nieuwste recepten

Blijf wekelijks op de hoogte van nieuwe recepten, tips & tricks en wedstrijden.