Bouillon van langoustinekoppen

4
  • 4 langoustines met kop
  • 300 ml water
  • 100 ml druivenpitolie
  • 4 eierdooiers
  • verschillende kruiden: barbarakers, Roomse kervel, muurkruid, rucolabloem, raapbloem, duizendblad (alternatieven: kervel, bieslook, peterselie en dille)

Pel de langoustines en laat de koppen 1 nacht drogen. Hierdoor wordt de smaak veel intenser. Doe de koppen in een pot water totdat ze net onderstaan. Van zodra het water kookt, haal je de pot van het vuur en giet je de bouillon door een fijne zeef. Zo blijft alle smaak van de langoustinekoppen in de bouillon.

Pocheer de gepelde langoustinestaartjes kort in de bouillon totdat ze mooi roze zijn.

Neem een diep bord en breek 1 ei boven het bord. Gebruik enkel de eidooier. Giet de gloeiendhete bouillon over de dooier. Door de warmte van de bouillon gaart de eidooier automatisch.

Werk af met de verschillende kruiden, druppels druivenpitolie en leg de langoustine naast de dooier.


Recept Olly Ceulenaere

Nieuwsbrief

  • De nieuwste foodtrends
  • Seizoensrecepten
  • Handige kooktips
  • Wedstrijden en events

Stuur me de nieuwste recepten

Blijf wekelijks op de hoogte van nieuwe recepten, tips & tricks en wedstrijden.

Blijf op de hoogte

Mis geen enkel nieuw recept

Schrijf je in op onze wekelijkse nieuwsbrief en krijg de nieuwste seizoensrecepten, kooktips en wedstrijden in je mailbox.

Door je e-mailadres op te geven en daarna op "schrijf me in" te klikken bevestig je kennis te hebben genomen van en akkoord te gaan met de privacyverklaring.