Blinde vinken met biersaus, wortelpuree en warme bonensalade

Number of persons
Aantal personen

4

Preparation time
(Voor)bereidingstijd

(15) 40

Met Belgisch bier maak je de lekkerste biersaus. Serveer met blinde vinken en wortelpuree voor een klassiek gerecht.

Ingrediënten

  • 4 blinde vinken
  • 200 ml vleesbouillon
  • ½ flesje Geuze, bier
  • 2 blaadjes laurier
  • maïszetmeel
  • boter
  • peper en zout

 

  • 600 g wortelen
  • 400 g bloemige aardappelen
  • 1 zoete ui
  • nootmuskaat
  • 1 el mosterd

 

  • 300 g prinsessenboontjes
  • 200 g peultjes
  • 2 el fijngehakte munt

Vinaigrette

  • 1 sjalotje
  • 1 teentje knoflook, geperst
  • 1 el mosterd
  • 3 tl witte wijnazijn

Recept

Bak de blinde vinken rondom bruin in boter. Blus met de Geuze en laat de alcohol verdampen. Giet er de bouillon bij en voeg de laurierblaadjes toe. Doe het deksel op de pan en laat de vinken op een zacht vuur 30 minuten sudderen.

Snipper de zoete ui fijn en bak zacht in boter.
Kook de prinsessenboontjes en de peultjes beetgaar in licht gezouten water.
Schil en snijd de wortelen en aardappelen in gelijke stukken. Kook alles gaar in licht gezouten water. Giet de boontjes af en spoel onder koud water.

Maak een vinaigrette

Snipper het sjalotje fijn. Meng dit met de look, 1 el mosterd, witte wijnazijn, de munt en een scheutje olijfolie. Kruid met peper en zout.

Meng dit onder de warme boontjes.

Giet de wortelen met de aardappelen af en stamp met een pureestamper fijn. Roer er de zoete ui, een klont boter en 1 el mosterd onder en kruid met nootmuskaat, peper en zout.

Bind de saus van de blinde vinken eventueel met een lepel maïszetmeel opgelost in wat water. Serveer de blinde vinken met de wortelpuree en de warme boontjes. Geef er het biersausje bij op basis van Geuze.

Ben jij 18 jaar of ouder?

Nieuwsbrief

Stuur me de nieuwste recepten

Blijf wekelijks op de hoogte van nieuwe recepten, tips & tricks en wedstrijden.
  • De nieuwste foodtrends
  • Seizoensrecepten
  • Handige kooktips
  • Wedstrijden en events

Blijf op de hoogte

Mis geen enkel nieuw recept

Schrijf je in op onze wekelijkse nieuwsbrief en krijg de nieuwste seizoensrecepten, kooktips en wedstrijden in je mailbox.

Door je e-mailadres op te geven en daarna op "schrijf me in" te klikken bevestig je kennis te hebben genomen van en akkoord te gaan met de privacyverklaring.