
Op zoek naar een orginele afsluiter van de dag? Probeer dan zeker deze gebakken appelfrieten met zoete dipsaus.
Ingrediënten
- 4 Jonagold appelen
- Suiker
- Boter
- Calvados
- Loonse stroop (of een andere stroop op basis van appelen en peren)
Recept
Was de appelen maar schil ze niet. Halveer ze en verwijder het klokhuis.
Snijd het vruchtvlees in dikke frieten.
Bak deze kort in boter en bestrooi ze met suiker.
Giet er wat Calvados over en flambeer ze.
Serveer ze warm met Loonse appelstroop als dipsaus.
Blijf op de hoogte
Mis geen enkel nieuw recept
Schrijf je in op onze wekelijkse nieuwsbrief en krijg de nieuwste seizoensrecepten, kooktips en wedstrijden in je mailbox.
Door je e-mailadres op te geven en daarna op "schrijf me in" te klikken bevestig je kennis te hebben genomen van en akkoord te gaan met de privacyverklaring.