
Kijk je elk jaar weer uit naar lekkere maatjes? Geniet optimaal van haring met een frisse, zelfgemaakte aardappelsalade.
Ingrediënten
- 4 haringen (maatjes), in hapklare stukken
- 500 g vastkokende aardappelen
- 1 rode ui
- 1 appel
- 150 g prinsessenboontjes
- bosje radijzen
- 1 komkommer
- 2 el kappertjes
- olijfolie
- peper en zout
Vinaigrette
- 1 el mayonaise
- 4 el sherryazijn
- 2 el fijngesnipperde bieslook
- 2 el fijngehakte dille
- 5 el zure room
Recept
Schil en snijd de aardappelen in blokjes. Kook ze gaar in licht gezouten water.
Maak de prinsessenbonen schoon en halveer ze. Blancheer de boontjes 5 minuten in gezouten water. Giet af en spoel onder koud water.
Maak de vinaigrette
Meng de mayonaise, azijn en verse kruiden onder de zure room. Kruid met peper en zout.
Giet de aardappelen af en laat even afkoelen.
Snipper de rode ui fijn. Ontpit de komkommer en snijd in halve maantjes. Snijd de radijsjes in plakjes en de appel in blokjes.
Meng de gesnipperde rode ui, komkommer, boontjes, appel, kappertjes en radijzen onder de aardappelblokjes.
Verdeel er de haringstukjes over en werk af met extra takjes dille. Geef er het sausje bij.
Blijf op de hoogte
Mis geen enkel nieuw recept
Schrijf je in op onze wekelijkse nieuwsbrief en krijg de nieuwste seizoensrecepten, kooktips en wedstrijden in je mailbox.
Door je e-mailadres op te geven en daarna op "schrijf me in" te klikken bevestig je kennis te hebben genomen van en akkoord te gaan met de privacyverklaring.