Aardappelpureepannenkoeken

4
(10) 30
  • 250 g afgekoelde aardappelpuree
  • 75 g zelfrijzende bloem
  • 1 tl bakpoeder
  • 2 eieren
  • 125 ml melk
  • 1 tl zonnebloemolie
  • boter

Voor de afwerking:

  • 2 appels
  • 15 g boter
  • 25 g suiker
  • ¼ tl kaneel
  • 4 el zure room
  • cruesli (als extra topping)

Weeg alle ingrediënten af.

Heb je nog geen aardappelpuree? Geen nood. Zo maak je de lekkerste aardappelpuree

Zeef de bloem en het bakpoeder op de afgekoelde puree. Meng de melk en de eieren goed door elkaar en voeg aan het aardappelmengsel toe. Meng alle ingrediënten goed door elkaar totdat er een beslag gevormd is.

Verhit een koekenpan op middelhoog vuur. Voeg de zonnebloemolie en een klontje boter toe. Giet het beslag in de pan en laat de pannenkoek gedurende een minuut bakken. Draai de pannenkoek om en laat ook weer bakken gedurende een minuut.

Herhaal tot al het beslag is opgebruikt.

Voor de topping:

Schil de appels en snijd ze in kleine blokjes.

Laat een klontje boter smelten in de pan en voeg de appels toe. Voeg de kaneel en de suiker toe. Bak de appels tot ze mooi gekarameliseerd zijn

Serveer de pannenkoeken met per portie een eetlepel zure room en werk af met de gekarameliseerde appels.

Voeg eventueel wat cruesli toe als extra topping voor een extra crunch.

Nieuwsbrief

  • De nieuwste foodtrends
  • Seizoensrecepten
  • Handige kooktips
  • Wedstrijden en events

Stuur me de nieuwste recepten

Blijf wekelijks op de hoogte van nieuwe recepten, tips & tricks en wedstrijden.