Tiramisu met aardbeien

Dessert
Zomerfruit
4
  • 400 g aardbeien
  • 250 g mascarpone
  • 8 lange vingers
  • 2 eieren
  • 60 g suiker
  • 2 zakjes vanillesuiker
  • Scheutje Amaretto
  • 1 kopje sterke koffie

Spoel de aardbeien voorzichtig, verwijder de kroontjes en halveer.

Splits de eieren. Klop de eidooiers samen met de suiker luchtig. Voeg de mascarpone toe en meng goed met een garde.

Klop de eiwitten samen met de vanillesuiker stijf. Schep voorzichtig door de mascarponecrème en meng goed.

Meng de koffie met de likeur. Breek de lange vingers en wentel de koekjes door de koffie. Bedek de bodem van hoge glazen met koekjes, enkele aardbeien en een lepel mascarponeroom. Herhaal tot de ingrediënten zijn opgebruikt. Eindig met een flinke laag mascarpone.

Zet de glaasjes ten minste 3 uur in de koelkast en serveer met een blaadje munt.

Nieuwsbrief

  • De nieuwste foodtrends
  • Seizoensrecepten
  • Handige kooktips
  • Wedstrijden en events

Stuur me de nieuwste recepten

Blijf op de hoogte van nieuwe recepten, tips & tricks en wedstrijden.