Tiramisu met rood fruit

Dessert
Type
Number of persons
Aantal personen

4

Preparation time
Bereidingstijd

30

Met lokale aardbeien, besjes en frambozen geef je dit populaire dessert een Belgische twist. Deze tiramisu smaakt heerlijk op een warme zomerdag! 

Ingrediënten

  • 100 g aardbeien
  • 100 g frambozen
  • 100 g rode besjes
  • scheutje Amaretto
  • 25 g poedersuiker
  • 200 ml volle room
  • 250 g mascarpone
  • 4 el kristalsuiker
  • 100 ml vers sinaasappelsap
  • 16 lange vingers

Recept

Mix de helft van het fruit glad met het poedersuiker.

Klop de room met de kristalsuiker stijf en spatel er de mascarpone en de vruchtenpuree door.

Snijd de lange vingers op maat van de glazen.

Meng de Amaretto onder het sinaasappelsap en doop hier de lange vingers kort in.

Bouw de tiramisu laag voor laag op en begin met een laag koekjes. Spuit hierover een laag van het mascarponemengsel.

Verdeel er wat van het vers fruit over.

Herhaal alle lagen nog een keer en eindig met vers fruit.

Instagram @lekkervanbijons

Nieuwsbrief

Stuur me de nieuwste recepten

Blijf wekelijks op de hoogte van nieuwe recepten, tips & tricks en wedstrijden.
  • De nieuwste foodtrends
  • Seizoensrecepten
  • Handige kooktips
  • Wedstrijden en events

Blijf op de hoogte

Mis geen enkel nieuw recept

Schrijf je in op onze wekelijkse nieuwsbrief en krijg de nieuwste seizoensrecepten, kooktips en wedstrijden in je mailbox.

Door je e-mailadres op te geven en daarna op "schrijf me in" te klikken bevestig je kennis te hebben genomen van en akkoord te gaan met de privacyverklaring.