Aardappelen met haring

4
(10) 10
  • 6 grote bloemige aardappelen
  • 1 bussel verse bieslook
  • 1 limoen
  • 200 g verse haringfilets (of maatjes)
  • 8 el olijfolie
  • peper en zout
     

Kook de geschilde aardappelen gaar in gezouten water (kan ook in de microgolfoven).
Plet ze met een vork en maak er 4 ronde, platte koekjes van.
Bak ze goudgeel in een antikleefpan met 2 el olijfolie.
Breng op smaak met peper en zout.

Hak de haringfilets in grove stukken van 3 op 3 cm.
Warm 6 el olijfolie en het limoensap op.
Marineer de haring er kort in.
Kruid met peper en zout.

Verdeel de aardappelkoekjes over 4 borden.
Leg er de haring bovenop.

Strooi er de fijngehakte bieslook over en giet er wat olijfolie rondom.

Nieuwsbrief

  • De nieuwste foodtrends
  • Seizoensrecepten
  • Handige kooktips
  • Wedstrijden en events

Stuur me de nieuwste recepten

Blijf wekelijks op de hoogte van nieuwe recepten, tips & tricks en wedstrijden.