Aardappelen met haring

Number of persons
Aantal personen

4

Preparation time
(Voor)bereidingstijd

(10) 10

Ingrediënten

  • 6 grote bloemige aardappelen
  • 1 bussel verse bieslook
  • 1 limoen
  • 200 g verse haringfilets (of maatjes)
  • 8 el olijfolie
  • peper en zout
     

Recept

Kook de geschilde aardappelen gaar in gezouten water (kan ook in de microgolfoven).

Plet ze met een vork en maak er 4 ronde, platte koekjes van.

Bak ze goudgeel in een antikleefpan met 2 el olijfolie. Breng op smaak met peper en zout.

Hak de haringfilets in grove stukken van 3 op 3 cm.

Warm 6 el olijfolie en het limoensap op. Marineer de haring er kort in. Kruid met peper en zout.

Verdeel de aardappelkoekjes over 4 borden. Leg er de haring bovenop. Strooi er de fijngehakte bieslook over en giet er wat olijfolie rondom.

Nieuwsbrief

Stuur me de nieuwste recepten

Blijf wekelijks op de hoogte van nieuwe recepten, tips & tricks en wedstrijden.
  • De nieuwste foodtrends
  • Seizoensrecepten
  • Handige kooktips
  • Wedstrijden en events

Blijf op de hoogte

Mis geen enkel nieuw recept

Schrijf je in op onze wekelijkse nieuwsbrief en krijg de nieuwste seizoensrecepten, kooktips en wedstrijden in je mailbox.

Door je e-mailadres op te geven en daarna op "schrijf me in" te klikken bevestig je kennis te hebben genomen van en akkoord te gaan met de privacyverklaring.