Aardappelen in de oven

4
  • 4 grote aardappelen
  • boter, op kamertemperatuur
  • 1 teentje look
  • Gehakte peterselie 

Verwarm de oven voor op 200°C. Spoel de aardappelen en bestrooi onmiddellijk met zout (zo krijgen ze een knapperige korst), prik ze in met een mes en leg ze in een ingevette ovenschaal. Gaar ze 40 tot 50 minuten in de oven, afhankelijk van de grootte.

Meng de boter met de geperste look en peterselie. Haal de aardappelen uit de oven en snij er een spietje uit. Vul met de kruidenboter.

Variaties:

Vulling met garnaalslaatje
  • 600 g ongepelde Noordzeegarnalen
  • 4 grote aardappelen
  • 200 g groene boontjes
  • 1 sjalotje
  • 2 tomaten
  • 4 el gehakte peterselie
  • 2 el augurkjes
  • 100 ml zure room
  • boter
  • peper en zout

Pel de tomaten, snijd ze in blokjes.
Snijd de gekookte boontjes en de augurkjes in kleine blokjes. Pel de sjalot en snipper fijn. Meng de garnalen met de boontjes, augurkjes, tomaat, sjalot, gehakte peterselie en de zure room. Breng op smaak met peper en zout.

Of ga voor een

Vulling van cottage cheese, lente-uitjes, radijsjes en Meesterlyck-ham 
  • 4 sneetjes gekookte ham
  • 200 g cottage cheese
  • 4 grote aardappelen
  • 3 lente-uitjes
  • 6 radijsjes
  • peper en zout

Maak de lente-uitjes en de radijsjes schoon en snijd in schuine dunne ringen.
Snijd de fijne ham in reepjes.

Roer de cottage cheese los en breng op smaak met peper en zout. Meng er de groentjes door, samen met de gekooktje ham.

Nieuwsbrief

  • De nieuwste foodtrends
  • Seizoensrecepten
  • Handige kooktips
  • Wedstrijden en events

Stuur me de nieuwste recepten

Blijf wekelijks op de hoogte van nieuwe recepten, tips & tricks en wedstrijden.